Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 17. februar 2013 kl 21.10 Halvbroren

Svaret på Halvbroren-gåten?


I den aller siste episoden av "Halvbroren" bestemmer Barnum seg for å ikke bli med på flyttelasset til Vivian. Han reiser i stedet til Røst for å bli tørrlagt. Er det der han finner svaret på gåten om halvbroren Fred?

Vennen Peder inviterer Barnum med seg til Berlin for å selge filmmanus. Vel innlosjert i Berlin får Barnum plutselig en beskjed han har lengtet lenge etter.

Om serien:
"Halvbroren" omfatter fire generasjoner i det 20.århundre, fortalt gjennom historien til Barnum Nilsen. Barnum vokser opp i etterkigstidens Oslo sammen med sin eldre halvbror Fred. De bor i et hjem dominert av tre generasjoner kvinner – moren Vera, hennes mor Boletta og familiens matriark, Den Gamle.

Barnum er sønn av klovnen og kremmeren Arnold, mens tause og hemmelighetsfulle Fred, som ble unnfanget i en voldtekt på Frigjøringsdagen, vet ikke hvem farens hans er. På skolen har Barnum få venner, og blir voktet av storebror Fred.

Da Fred en dag plutselig forsvinner, blir han en av de mange fraværende menn som preger familiehistorien. En vegg faller ut av livet til Barnum, og han blir besatt av å finne halvbroren sin igjen.

Solgt til 13 land
Sverige, Danmark, Island, Finland, Irland, Belgia, Nederland, Luxemburg, USA, Kroatia, Serbia, Bosnia-Hercegovina og Makedonia er blant landene som allerede har sikret seg visningsretten. Blant de bekreftende landene står den amerikanske kanalen MHz Networks som når 4,9 millioner amerikanere.

Serien er regissert av Per-Olav Sørensen, manus er skrevet av Mette M. Bølstad og den er produsert av Olav Øen.

Norsk dramaserie i åtte deler
Produsert av Monster for NRK
Manus: Mette M.Bølstad
Regissør: Per-Olav Sørensen
Produsent: Olav Øen og Håkon Briseid
Med: Nicolai Cleve Broch (Barnum), Frank Kjosås (Fred), Ghita Nørby (Den Gamle), Agnes Kittelsen (Vivian), Mariann Hole (Vera), Marianne Nielsen (Boletta), Jon Øigarden (Arnold), Ola G.Furuseth (Peder), Oskar Sandven Lundevold (unge Barnum), Vibeke Bugge (unge Vivian), Henrik Holm (unge Peder) m.fl.
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900