Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 29. juni 2002 kl 20.10 Absolutt norsk

Alle gode ting er tre Bremnes

De musikalske søsknene Ola, Lars og Kari Bremnes er på besøk hos Rune Larsen i
De musikalske søsknene Ola, Lars og Kari Bremnes er på besøk hos Rune Larsen i "Absolutt norsk" i kveld, sammen med Øyvind Angeltveit fra Lompelandslaget og Doddo Andersen fra Unge frustrerte menn (Foto: Scanpix/Marit Hommedal)
Rune Larsen slår virkelig til når han inviterer de tre søsknene Ola, Kari og Lars Bremnes til musikalsk møte i ”Absolutt norsk.” Det femte programmet i serien inneholder også en analyse av gamle slagertekster og et nummer med sanggruppen Nardus.

Ola Bremnes må tåle å bli kalt faren i huset i denne sammenhengen. Hans bidrag til norsk visekunst er større enn det store publikum er klar over – og det kommer absolutt frem i ”Absolutt norsk.”

Humor
Kari Bremnes kan mer enn å imponere med stemningsfulle ballader. Hun har også en humoristisk side – som kommer frem hos Rune Larsen i kveld.

Lars Bremnes er lillebroren som i løpet av kort tid har markert seg som en av de beste nye låtskriverne innen norsk viserock. I ”Absolutt norsk” røper han hvor litt av inspirasjonen kommer fra.

Utfordrer
Øyvind Angeltveit fra Lompelandslaget og Doddo Andersen fra Unge Frustrerte Menn danner utfordrerlaget i Noteknekk. De tar opp den tøffe kampen mot Bremnes-gjengen – som stiller med innbytter!

Nardus fremfører denne gang en av sine egne komposisjoner, akkompagnert av Atle Halstensen og Magne Thormodsæter.

Small–Medium–Extralarge benytter selvsagt anledningen til å komme med en tekstanalyse. Jan Eggum får gjennomgå, men det er ikke alle tekstene hans som de driftige damene har forstått like godt.

Om serien
NRK følger opp fjorårets sommersuksess ”Absolutt norsk” med en ny serie på åtte programmer. Programleder er selvsagt Rune Larsen, og som i fjor har han med seg Jan Eggum som musikalsk følgesvenn og Atle Halstensen som kapellmester.

Nye faste innslag
Nardus er en vokalgruppe bestående av seks jenter i alderen 16 til 19 år. Disse usedvanlig talentfulle jentene kommer til å fremføre noen av sine egne sanger i serien, i tillegg til å hjelpe alle gjestene med flotte korarrangementer laget i samarbeid med Atle Halstensen.

Small–Medium–Extralarge er årets humorister. De tre kvinnene fra Sunnmøre har gjort furore på Vestlandet med sin kabaret, og mange av de beste numrene derfra vil nå bli vist i ”Absolutt norsk.”

Konkurranse
I år som i fjor er det plass til musikkonkurransen som er bygget over ”Noteknekk”-prinsippet. Denne varianten er kortere enn den opprinnelige ”Noteknekk”-utgaven, og i ”Absolutt norsk” vil det kun dreie seg om norsk musikk. Det blir en poenggiving for riktig svar, og ekstra poeng for sjarm i form av Mozartkuler.

Egenprodusert underholdningsprogram
Programleder: Rune Larsen
Prosjektleder: Trond Lillealtern
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, Mob: 93046697

Bilder
1 De musikalske søsknene Ola, Lars og Kari Bremnes er på besøk hos Rune Larsen i ”Absolutt norsk” i kveld, sammen med Øyvind Angeltveit fra Lompelandslaget og Doddo Andersen fra Unge frustrerte menn (Foto: Scanpix/Marit Hommedal)

2 Kari Bremnes viser mer av sin humoristiske side i ”Absolutt norsk” i kveld, og hun får blant andre også selskap av brødrene sine Ola og Lars (Foto: Scanpix/Marit Hommedal)

3 Small–Medium–Extralarge består av tre kvinner fra Sunnmøre, og humortrioen har gjort stor suksess på Vestlandet med sin kabaret. Nå viser de flere av de beste numrene sine i ”Absolutt norsk” (Foto: Scanpix/Marit Hommedal)


LENKER
  • Absolutt norsk