Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 12. februar 2002 kl 19.30 Dagligliv langs Mississippi

Langs Old Man River

Noen tråler i bil langs Route 66 fra Chicago til LA, andre oppdager Amerika på den opprinnelige måten, med båt. Dansk fjernsyns Peter Wrath seilte i husbåten ”Queen Aurora” på Mississippi River, en seilas langs USAs største livsåre, som er 220 mil lang.

I fem uker delte en gjeng dansker plass i ”Queen Aurora”, som raskt ble omdøpt til ”Skoesken”, fra Minneapolis ved Lakene i nord til Mobile i Mexicogolfen. Peter Wrath har laget en dagbok med levende lyd og bilder fra turen, og gjør ti stopp underveis, fordelt på to sendinger.

Down the Mississippi
Turen går gjennom “Guds eget land”, og første stopp blir hos et par av Amerikas største kirkesamfunn. Etter et besøk hos baptistene ser vi på mormonernes mest kjente helligdom, Nauvoo. Stedet er identisk med gårdsbruket til John Smith i Hancock, Illinois. Det var John Smith som grunnla Mormonerkirken i 1830.

Amerikansk fotball er noe for seg, og vi blir nærmere kjent med to av verdensmesterlagene, St. Louis Rams og Atlanta Falcons.

Burger og naturvern
Et lynkurs i naturvern på Mississippi River gir 25 år gamle Chad Pegracke, kjent over hele USA for sin kampanje for å holde elva fri for søppel.

Big Burger sier det meste om neste stopp, men ikke alt. Burgere i USA er nemlig ikke som i Europa, og den ekte vare kjennetegnes ved at både svinekjøtt og oksekjøtt inngår i blandingen.

Country-avstikker
På siste stopp i første del av ”Dagligliv langs Mississippi” forlater Peter Wrath og gjengen hovedelva og følger Tennessee River for å komme til countrymusikkens Mekka, Nashville. Følg med på countrypub og slå hæla i taket!

Seilasen fortsetter om en uke og tar oss med helt til munningen av Mississippi. På veien blir det stopp bl.a. i Elvis´ fødeby, Tupelo.

Utvekslingsprogram fra DR TV
Programleder: Peter Wrath
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57