Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 29. mars 2011 kl 19.45 Magasin

Ut i naturens spionskole


Hva skjer ute i naturen når ikke vi er der til å følge med? Hvilke dyr kommer, hvilke går, og ikke minst hva gjør de? Ved hjelp av James Bond-utstyr og avansert spionteknikk er det mulig å finne det ut.

Den tekniske revolusjonen har gått så fort de siste årene at avanserte spionkameraer nå er både billige og tilgjengelige for folk flest. Vi ser nærmere på ulike tekniske løsninger en kan bruke for å overvåke naturen og fravriste den en hemmelighet eller to.

Overvåkningskameraer
Inne foran tv-en eller PC-skjermen kan du se det gryende livet i fuglekassen din, eller du kan holde oppsyn med rådyrene i skogholtet bak huset ditt, dag og natt. Eller hva med å følge froskens parringsrituale i gårdsdammen din, sett fra under vann? Teknisk sett er det meste mulig i dag, og i kveld får du se hvordan.

Nordens beste
Andre foretrekker å fotografere naturen med mer tradisjonelt kamerautstyr. Vi skal beundre blinkskudd og møte den som ble kåret til Nordens aller beste naturfotograf i år.

Eksremnaturisten
Pelle Gangeskar fra Røldal slår et slag for frikjøring i stupbratte fjellsider, også kalt freeride. Gangeskar påstår at dette er den ultimate form for naturopplevelse for ungdom som søker fart og spenning i naturen.

Egenproduksjon (2011)
Programleder Hanne Aass, Mobil: 971 10634, hanne.aass@nrk.no
Redaktør: Terje Dale
Produsent: Bjørg Langeland
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900