Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 10. juli 2000 kl 21.00 Mandagsfilm: Dolores Claiborne

Mandagsfilm: Dolores Claiborne (t)


NRK2 mandag 10. juli kl 21.00
Mandagsfilm: Dolores Claiborne

Portrett av en mordmistenkt kvinne

Mandagsfilmen er en psykologisk thriller om en tapper kvinne fra arbeiderklassen som med mot og vilje slåss for dem hun føler ansvar for. Dolores Claiborne ble i sin tid siktet og frifunnet for drapet på sin råtamp av en ektemann. 15 år senere blir hun mistenkt for nok et mord.

\"Dolores Claiborne\" er en spennende og sterk film basert på en bok av Stephen King, helt uten de overnaturlige elementer som denne forfatteren ellers er kjent for.

Dolores (Kathy Bates) bor på en karrig øy i staten Maine, lengst nordøst i USA. Hennes voksne liv er en beretning om et håpløst ekteskap og lang tjeneste i huset hos en fordringsfull millionøse som har slått seg ned på øya.

I sin tid ble Dolores frifunnet på drapet på sin forfyllede, brutale ektemann (David Strathairn). Den gamle politietterforskeren Mackey (Christopher Plummer) er stadig overbevist om at hun var skyldig, og nå mener han at hun har drept den rike enkefruen (Judy Parfitt) som hun var hushjelp hos.

Datter med nerveproblemer
Dette får Dolores\' datter Selena (Jennifer Jason Leigh), en journaliststjerne med nerveproblemer, til å vende hjem fra New York. Ved hjemkomsten er hun nedlatende og hatsk overfor moren, og hun blir snart overbevist om Dolores\' skyld. Konfrontasjonen utløser en reise gjennom de to kvinnenes liv de siste 20 årene. Bit for bit avdekkes hva som egentlig har foregått.

Feministfilm
Kveldens film er en blanding av drama og thriller, og det er på mange måter også en feministfilm. Mennene som opptrer er langt fra noen sjarmtroll. Kvinnene må, tross mishandling og undertrykking, være sterke og snedige for å mestre djevelskapen.

\"Velspilt og velkonstruert\" og \"en psykologisk thriller av høy klasse\", lød dommen i Aftenposten.

NRK2 mandag kl 21.00
Tidligere sendt i NRK1 8.3.99

Bilder
1. Dolores Claiborne (Kathy Bates) og hennes datter Selena (Jennifer Jason Leigh).
2. En hard prøvet Dolores Claiborne (Kathy Bates) mistenkes for mord for annen gang.

Film - innkjøpt
Produksjonsland: USA (1995)
Basert på en bok av Stephen King
Regi: Taylor Hackford
I rollene: Kathy Bates, Jennifer Jason Leigh, Christopher Plummer og Judy Parfitt
Pressekontakt: Helene Amlie, tlf 23 04 77 51