Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 29. juli 2001 kl 20.55 Niern: Niern: Halloween - Michael Myers vender hjem

Halloween 4

Thrilleren ”Halloween” er blitt en klassiker i sin sjanger. Det er allerede laget fem filmer om psykopaten Michael Myers som myrdet sin søster på Halooween-kvelden da begge var barn. Han ble sperret inne på mentalsykehus, men klarte å rømme etter 15 år. Igjen oppsøkte han byen Haddonfield på Halloween-kvelden, og igjen ble han sperret inne.

Det har gått ti år siden Micahel Myers hjemsøkte Haddonfield. På mirakuløst vis overlevde han en eksplosjon, og til tross for at han var bevisstløs ble han plassert på en statlig institusjon for sinnsyke kriminelle. Selv om han nå er stabil og med ansiktet tildekket av bandasjer, er han fortsatt inkarnasjonen av ondskap. Men loven sier at enhver pasient som er stabil i ti år, skal flyttes til et statlig hospital for å gi plass til andre.

Dr. Loomis (Donald Pleasance) er den eneste som har sett den rene ondskapen i Michaels sjel. Han blir opprørt når han hører at Michael skal fraktes i ambulanse i åtte timer til sykehuset, dagen før Halloween. Loomis sier til sine kolleger at Myers ikke er en pasient, men ”ondskap på to bein” . Dr. Hoffman holder seg til loven, og forsikrer dr. Loomis at bilen helt sikkert er nådd fram til sykehuset.

Men dr. Loomis føler seg ikke trygg, og sjekker syketransporten. Det viser seg den er to timer forsinket. Både Loomis og Hoffmann drar av gårde samme vei som syketransporten. De oppdager at det har skjedd en kollisjon. I ambulansen er alle hardt skadde – og Michael Myers er forsvunnet.

Loomis drar så fort han kan til Haddonfield – dit han vet at Michael kommer…

I rollene ser vi, foruten Donald Pleasance som dr.Loomis, Ellie Cornell, Danielle Harris, Michael Pataki, Beau Starr, Kathleen Kinmont og Sasha Henson.

Britisk spillefilm
Originaltittel: ”Halloween 4: The Return of Michael Myers”
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83