Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. januar 2008 kl 19.55 Cirkus Arnardo 2007

Cirkus Arnardo er tilbake!

Cirkus Arnardo byr på eksotiske innslag, blant annet elefanter. (Foto: NRK)
Cirkus Arnardo byr på eksotiske innslag, blant annet elefanter. (Foto: NRK)
I løpet av januar og februar blir seerne kjent med staben i Cirkus Arnardo gjennom serien "Sirkusliv" som følger sirkusets turnè på kryss og tvers i 2007. Som en oppvarming viser NRK et redigert opptak av forestillingen.

Det tradisjonsrike Cirkus Arnardo har reist gjennom i Norge med sin sirkusforestilling i 59 sesonger. Fire generasjoner Arnardo og en mangfoldig trupp av spennende artister har underholdt små og store i bygd og by.

Kveldens forestilling er fra Holmen Grusbane i Asker, 9. og 10. juni 2007.

Internasjonal trupp
Det er et internasjonalt ensemble vi får møte i manesjen. Vi får se kinesisk akrobatikk og "løvedans" fra Ji’nan Acrobatic Troupe, en kunstform med mer enn 2000 år gamle røtter.

Truppen Slipchenko fra Russland er anerkjent verden over for sine saltoer og piruetter på en smal, fjærende stang. Duo Peris fra Storbritannia imponerer på rulleskøyter, og på en liten platting utfordrer de sentrifugalkraften til det ytterste. Og det blir både høyt og lavt når den polske Trio Wozniewski svinger seg i trapesen helt oppunder sirkustaket mens publikum gisper skrekkslagent.

Spennende dyr
I tillegg møter vi sprelske små hunder med utrolige ferdigheter, gigantiske elefanter styrt av en liten sirkusgutt og Arnardos eget "forsvinningsnummer".

Forestillingen bindes sammen av den sjarmerende, italienske klovnen Jimmy som får barna til å fryde seg.Egenproduksjon fra NRK Program Riks Hordaland
Prosjektleder: Anita Hultgren
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 911 64 716,
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf 815 65 900 info@nrk.no