Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 7. november 2006 kl 22.40 Usett: Radio Røynda

- Jeg liker banning

En trio og deres ener. Radio Røynda (fra venstre: Finn Tokvam, Odd-Erik Lothe og Halvor Folgerø) og Ivar Aasen. (Foto: Kristin H. Hauge, NRK)
En trio og deres ener. Radio Røynda (fra venstre: Finn Tokvam, Odd-Erik Lothe og Halvor Folgerø) og Ivar Aasen. (Foto: Kristin H. Hauge, NRK)
Den ene gjesten er glad i banning og synes det blir snakket altfor mye om alt. Den andre hevder han som 14-åring var smekkfull av nevroser og så Johannes' Åpenbaring alle steder. Møt Ragnar Hovland og Oddvar Torsheim.

Ragnar Hovland er en både produktiv og bejublet forfatter, dramatiker og oversetter. Han skriver for både voksne og barn, og debuterte med romanen "Alltid fleire dagar" i 1979. Hovland spiller dessuten keyboard i bandet Dei nye kapellanane. Finn-Erix byr på fjordutsikt og et herlig måltid med Odd-Eriks spesialitet, "Kotelett, rett og slett".

"V" for vestlending
En av de mer fargerike grafikerne og billedkunstnerne i dette landet er Oddvar Torsheim. Iført karakteristisk rødt halstørkle er han ikke redd for å deklamere/synge egne dikt og stev, gjerne med munnspill. Han er beæret med egen statue, men står selv sjelden stille. Ei heller når Finn Tokvam kommer på besøk.

Heia heismusikken
Mellom visittene til de to kunstnerne, slår Finn-Erix et slag for en utskjelt sjanger: Heismusikk forbindes gjerne med noe negativt, men er det rettferdig? Er det ikke fint med musikk på reisen? Finn-Erix allierer seg med Natalie Nordnes og underholder på et av Bergens kjøpesentre.

Hjørdis med H
Igjen spiller Finn-Erix opp til dans, akkompagnert av Bergen Filharmoniske Orkester. Eller var det muligens omvendt? På programmet står selvkomponerte "Hjørdis med H", en vise om tapt kjærlighet og dumme valg.

Om serien
"Usett" er NRKs flate for ny og eksperimentell humor og underholdning. Her er det rom for nye talenter, nye prosjekter, løse ideer og originale innfall. I høstens "Usett" blir det både nye fjes og velkjente fjes i nye roller.

Trioen i Radio Røynda har i lengre tid servert humoristiske drypp fra den nynorske virkeligheten. Det er igjen på tide med litt feltarbeid. Oppdraget er viktig: I fire programmer skal de jakte på intelligent liv "på baksiden av vestlandet". Det er gode forhåpninger om å lykkes.

Det er dansebandet Finn-Erix som har fått det ærefulle oppdraget. Deres sentrale arbeidsverktøy er populærmusikk og gode gjester. Finn-Erix består av Halvor Folgerø på fagott, Odd-Erik Lothe på stueorgel (med rytmeboks) og Finn Tokvam på vokal (tenor).

Egenprodusert underholdningsserie fra NRK Hordaland (2006)
Programledere: Halvor Folgerø, Odd-Erik Lothe og Finn Tokvam
Prosjektleder: Ole Egil Størkson
Produksjonsleder: Bjørg I. Langeland
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 32/92 01 55 79,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no