Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 11. november 2008 kl 21.25 Walkabout: Jerusalem

Salige Jerusalem

Nils og Ronny reiser til Jerusalem (Foto: Nils & Ronny)
Nils og Ronny reiser til Jerusalem (Foto: Nils & Ronny)
Nils og Ronny reiser til Jerusalem, en av historiens viktigste og mest omstridte byer. Her finner de mye ufred og desto mindre åndelighet, i en by "fylt av et salig, men interessant kaos" som de selv uttrykker det.

Den palestinske veterinæren Saalha er helt klart et av de friskere innslagene i Walkabouts mangfoldige persongalleri. Han kommer fra en av de eldste og mest innflytelsesrike palestinske familiene i Jerusalem, men som palestinsk veterinær møter han daglig problemer i forhold til israelernes rigide maktapparat.

Heldigvis er Saalha en sjeldent ressurssterk mann med et ukuelig pågangsmot. I tillegg er han i besittelse av en drøy dose absurd galskap, og har funnet sin helt egne måte å eksistere på.

I et vrak av en grønn militærjeep, raser han i hysterisk fart omkring i det arabiske Øst-Jerusalem med Nils og Ronny ombord, mens han roper, banner, ler og røyker.

I kveld møter vi også grunnleggeren av ZAKA, frivillige, ultraortodokse menn, som har gjort det til sin livsoppgave å samle sammen kroppsdeler og blod etter terrorangrep og ulykker. I følge jødisk tro bor menneskets sjel i blodet, så hver dråpe må samles opp…

Om serien
Walkabout er et annerledes reiseprogram, litt utenfor allfarvei, der Nils og Ronny møter uvanlige mennesker på ukjente steder. I løpet av åtte episoder reiser de både til Irland, Jerusalem og India. Nils og Ronny kaller programserien "en roadmovie fra resten av verden", og garanterer en underholdningsdokumentar med ikke helt dagligdagse opplevelser.

Programmet er sendt tidligere.

Reiseprogram. Produsert av Nils & Ronny AS i samarbeid med NRK (2005)
Med: Nils Henrik Wærstad og Ronny Kristoffersen
Pressekontakt: Anna-Marie Normann 23 04 78 53


LENKER
  • Les mer: