Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 21. august 2006 kl 20.05 Presidenten

Kappløpet mot Det hvite hus

Ny sesong med Martin Sheen i rollen som president Bartlet.
Ny sesong med Martin Sheen i rollen som president Bartlet.
Josiah Bartlets tid i Det hvite hus er i ferd med å renne ut, og kampen om å bli USAs neste president er i gang. To formidable kandidater står mot hverandre i forkant av det kommende valget. Kongressmedlemmet Matthew Santos (Jimmy Smits) er demokratenes kandidat, mens California-senatoren Arnold Vinic (Alan Alda) stiller for republikanerne.

Dramaserien med Martin Sheen i rollen som USAs øverste leder går nå inn i sin sjuende og aller siste sesong. President Bartlet har ledet verdens mektigste nasjon gjennom åtte år, og utstråler stadig engasjement, dyp overbevisning og troskap mot sitt land – ofte på tvers av hva enkelte interessegrupper måtte mene.

Kritikk
Tidligere stabssjef i Bartlets administrasjon, Leo McGarry, stiller nå på lag med Santos som visepresidentkandidat. Dette utløser heftige negative reaksjoner i Det hvite hus, noe som overrasker president Bartlet.

Samtidig fortsetter jakten på en utro tjener som har avslørt militære hemmeligheter for pressen. Stabssjef C.J. er en av dem som utsettes for inngående avhør i saken.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.


Amerikansk dramaserie (2005)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 7)
Kveldens episode: The Ticket
Produksjon: Warner Bros.
Med Martin Sheen, Jimmy Smits, John Spencer, Alan Alda, Allison Janney og Janel Molaney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900LENKER
  • Hjemmeside NBC 
  • Hjemmeside Warner