Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 15. april 2008 kl 21.15 Carnivále

På besøk i Tipton

Det omreisende tivoliet kommer til Tipton, men får ingen varm velkomst (Foto: Warner Bros)
Det omreisende tivoliet kommer til Tipton, men får ingen varm velkomst (Foto: Warner Bros)
Tivoliet har kommet til den lille byen Tipton, men helt fra starten ser det hele ganske mørkt ut. Sheriffen, som tidligere hadde ønsket tivoliet velkommen, har bestemt at han likevel ikke vil ha det i byen. Grunnen er at befolkningen ikke har penger til å bruke på fornøyelser.

Ben og Jonesy reiser inn til byen for forsyninger, og der ser Ben bilen som moren hans står foran på bildet han fant i bagasjevognen. Han drar av gårde for å finne eieren av bilen, og blir gjenkjent av familien til den lille piken han helbredet tidligere. Da byens befolkning oppdager dette, flokker de seg rundt ham og ber om helbredelse.

Om serien
I tolv episoder tar "Carnivale" seerne med til 1930-tallets USA, og epoken speiles gjennom et lurvete, omreisende tivoli med bisarre typer. Klær, språk, samtidshendelser og samfunnsproblemer overlater ingen tvil om hvilken tid vi befinner oss i.

Hovedingrediensen i serien er mystikk, men vi blir vitne til magiske hendelser på en jordnær måte.

Handlingen
Et omreisene tivoli plukker opp rømlingen Ben Hawkins ute i ødemarken. 18-åringen er i ferd med å begrave moren sin, og han er helt alene i verden. Ben er ikke som alle andre, noe moren hans og barndomsvennene fikk erfare.

Et stykke unna, i en liten by, driver broder Justin Crowe en liten , men velstående menighet. Han får et kall fra Gud om å ta inn de fattige sesong-arbeiderne i menigheten, noe som ikke faller i god jord blant de rike menighetsmedlemmene. Etter mye motgang og en stor tragedie begynner broder Justin å tvile på om det virkelig er Gud som har kalt på ham.

Ben og Justin har en uklar forbindelse. En konfrontasjon virker uunngåelig.

Samtidig skjer det mystiske ting både rundt menigheten og blant alle de ansatte i tivoliet.

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk dramaserie (2003)
Originaltittel: "Carnivale"
Episodetittel; "Tipton"
Med Nick Stahl (Ben Hawkins), Clancy Brown (broder Justin Crowe), Clea DuVall (Sofie), Michael J. Anderson (Samson), Patrick Bauchau (Lodz), Carla Gallo (Libby Dreifuss), Debra Christofferson (Lila) og Tim DeKay (Clayton "Jonesy" Jones)
Regi: Rodrigo Garcia
Pressekontakt: Inger larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900