Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 12. desember 2007 kl 19.55 Dyrisk

Dyrisk knuser myten om gullfiskhukommels

Hilde drar på tur med en kunstner som vil gi sauen selvtilitten tilbake. (Foto: Rubicon)
Hilde drar på tur med en kunstner som vil gi sauen selvtilitten tilbake. (Foto: Rubicon)
Alle som har et kjæledyr, vet at det kommer til å dø en gang. Lisbeth Vangeid sørget da hun mistet dachsen Fia i august, men nå er hun klar for å få en ny hund i huset. I kveldens Dyrisk blir programleder Hilde Hummelvoll med når Lisbeth skal velge mellom tre supersøte dachsvalper.

Vi drar på tur med en kunstner som vil gi sauen selvtilliten tilbake, vi møter en ung mann som trengte en hest til å rydde opp i livet sitt og vi treffer Wico som med sine 60 kilo snart må forstå at han ikke er en liten valp lenger.

Veterinær Bergljot Børresen knuser myten om gullfiskhukommelse, mens instruktør Espen Gudim tar hånd om den klassiske problemstillingen: Argh, valpen min tisser inne!

Om Dyrisk
I dag finnes det over halvannen million kjæledyr i Norge. I tillegg kommer alle husdyrene. Likevel vet vi kanskje ikke så mye om disse bevingede, bepelsede og beskjellede skapningene vi har så tett innpå oss. I Dyrisk prøver vi derfor å gi deg små aha-opplevelser på kunnskapsfronten.

I serien møter du alt fra døve hunder som kan tegnspråk til lesbiske pingviner. Du møter også ivrige dyreelskere, hunde- og hestetrenere, biologer og filmskapere som alle har hver sin måte å forholde seg til dyr på.

Programmet har faste eksperter, og en av dem er veterinær Bergljot Børresen. Hun tar utgangspunkt i at de "gamle" delene av hjernen til mennesket tross alt kommer fra dyrene – og at vi dermed nødvendigvis må ha en del til felles. Har dyr evnen til medfølelse for eksempel? Og kan en hund føle sorg?

Ellers gjør vår faste instruktør Espen Gudim hverdagen enklere for deg som har hund, mens adferdsekspert Gry Løberg løser de underligste problemstillinger for fortvilede dyreeiere.

Animalsk underholdningsserie i 12 deler
Produksjon: Rubicon TV (2007)
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Line Kjærran Norling
Pressekontakt: Karoline Berg 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no