Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. mai 2006 kl 18.00 Willy Nilsen

Leking forbudt

Willy Nilsen: Rosa og Rossi (Kirsti Grundvig og Frøydis Armand) får seg en støkk når de blir utsatt for
Willy Nilsen: Rosa og Rossi (Kirsti Grundvig og Frøydis Armand) får seg en støkk når de blir utsatt for "Godhetens tjeneste". (Foto: Ole Kaland, NRK)
Willy og Egil har det gøy sammen og leker utenfor blokka. Men så kommer to ordentlige kjerringer, Rosa og Rossi, og stenger Egil inne i en søppeldunk.

De sier at det er strengt forbudt å leke, og Egil blir kjemperedd. Dette er med andre ord noe for "Godhetens tjeneste".

Etter litt spionasje kommer Willy og Egil fram til at Rosa og Rossi kjeder seg voldsomt, og at det er derfor de er så sure og slemme. Egentlig kunne de trenge litt leking selv.

Dermed lurer Willy og Egil de to damene opp i en søppeldunk og sender dem utfor en bratt bakke. Det må jo være ordentlig artig, eller? Rosa og Rossi er ikke enige, de blir så redde at de rømmer til skogs.

Klarer Willy og Egil likevel å hjelpe de to til å ha det litt bedre?

Om serien
Gjennom fem episoder følger vi den lille jenta Willy på sju år. Hun er lei av at moren stadig finner nye steder å bo fordi hun lett irriterer seg over mennesker rundt seg. Nå bor de i Dumpa borettslag, og Willy har fått seg en ny venn, Egil.

Willy har funnet ut at menneskene moren blir sint på, egentlig er greie, men fordi de har ett eller annet problem, blir de sure og tverre. Derfor starter hun og Egil "Godhetens tjeneste". Sammen skal de to hjelpe folk slik at de ikke irriterer moren hennes.

Og kanskje finner Willy en dag faren sin også, som hun aldri har sett…?

Stjernelag
NRK og Nordisk Film står bak denne sjarmerende barneserien i fem episoder. Serien har en imponerende rolleliste med kjente navn som Paul Ottar Haga, Eivind Sander, Robert Skjærstad, Ivar Nørve, Solveig Kloppen, Morten Faldaas og Frøydis Armand.

Manusforfatter og skuespiller Linn Skåber dukker også selv opp i en liten rolle. I tillegg til roller både på scenen og i film- og tv-produksjoner, har Skåber skrevet manus til flere tv-serier.

Norsk dramaserie i fem deler (2005)
Produsert for NRK av Nordisk Film
Produsent: Berit Steen
Regi: Cathrine Simonsen
Manus: Linn Skåber og Terje Solli
I rollene: Luna Amarna Draiisma-Wanvik (Willy), Ludwig Omre (Egil), Mariann Saastad Ottesen (Willys mor), Hanne Dieserud (Egils mor), Eivind Sander (Frank), Robert Skjærstad (Egils pappa) og Heidi Goldman (Gerd) m. fl.
Prosjektleder NRK: Torunn Calmeyer Ringen
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252