Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 25. juli 1999 kl 20.15 Trill rundt med Michael Palin

Trill rundt med Michael Palin (t)


NRK1 søndag 25. juli kl 20.15
Trill rundt med Michael Palin (6:10)

Michael Palin på blind date

På Michael Palins sjette etappe på reisen rundt Stillehavet tar engelskmannen for seg Australia og New Zealand. Det blir ikke bare naturopplevelser for han denne gangen, når han blant annet går på ball for de single og desperate i Adelaide.
Ballet i Adelaide er et veldedighetsformål der parene er satt sammen av en datamaskin, og de skal møte hverandre for første gang på selve ballet. Dessverre for Palin, blir ikke kvelden og hans partner helt slik han hadde trodd.
Rundreisen denne gang starter Palin i Outback i Australia der en flygende dyrlege og kameler står sentralt, og mer dyr møter han når han deltar i konkurranseløp for kyr. Under Australioppholdet får Palin også sjansen til å vise fram gamle skuespillerkunstner i storbyen Sydney, før han fortsetter over havet til New Zealand.
New Zealand er et land fylt av kontraster med en sauepopulasjon som langt overgår befolkningen, og Palin tar oss med på sightseeing på sykkel langs landeveien. På den sørlige delen av øya dukker utfordringene opp for engelskmannen i et eldorado av ekstreme aktiviteter som strikkhopping og rafting. Kveldens etappe avslutter Palin i den skotske byen Dunedin, der han får oppleve studentseremonier ved byens Universitetet på nært hold.

Om serien
Michael Palin har reist jorda rundt på 80 dager og fartet fra pol til pol. I en serie på ti programmer følger vi skuespilleren, manusforfatteren og fjernsynsreporteren på hans mest ambisiøse og spektakulære reise; rundt verdens største hav, Stillehavet! Mange eventyrere har utforsket Stillehavsøyene, seilt langs kysten av Asia og Amerika, men ingen har tidligere reist \"trill rundt\". Palins mål er å besøke 18 land som grenser til havet som dekker en tredjedel av jordens overflate i løpet av ett år!
Med Beringstredet som utgangspunkt en tidlig sensommermorgen legger Palin ut på sin fascinerende reise på 50.000 engelske mil. På sin slentrende og humoristiske væremåte besøker han blant annet Russland, Kina, Vietnam, Filippinene og flere land i Sør- Amerika. I programmene kommer han i prat med over 300 mennesker og opplever fascinerende lokale skikker.

Om Michael Palin
Etter historiestudier ved Universitetet i Oxford, var Michael Palin manusforfatter og skuespiller i komikergruppen Monty Python på BBC (1969-74). Han har siden bidratt som manusforfatter og skuespiller i gruppens filmer, blant annet \"Monty Python og ridderne av det runde bord\", \"Profeten Brians liv og historie\" og \"Meningen med livet\". Han har også hatt hovedrollen i filmkomedier som \"Med svin på skogen\" og \"En fisk ved navn Wanda\". TV-seere kjenner han best fra de prisbelønte reiseprogrammene \"Rundt jorda på 80 dager\" (1989) og \"Pol til pol\" (1992).

NRK1 søndag kl 20.15

Bilder (via Scanpix/Internett)
Michael Palin forklarer reiseruten sin til noen aboriginere i Australia.

På New Zealand kryr det av sauer langs landeveien, og Michael Palin støter på mange av dem på sin sykkeltur.

Reiseserie fra BBC
Ved Michael Palin
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18