Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 26. februar 2011 kl 21.35 Treme, New Orleans

Velkommen til Treme


Året er 2005, og orkanen Katrina har nylig gjort massive ødeleggelser i jazzbyen New Orléans. I denne serien fra HBO følger vi menneskene som lever i den kulturrike byen som nå er fullstendig rasert.

Menneskene er bosatt i bydelen Treme, også kjent som en av USAs eldste afroamerikanske nabolag. De kjemper for å bygge opp sine liv og hjem etter at orkanen ødela byen deres, men musikken og deres unike kultur står som en påle!

Første episode
Vi går inn i serien tre måneder måneder etter at orkanen Katrina feide over New Orléans. Serien følger en god del mennesker, og i første episode blir vi presentert for blant andre den galante musikeren Antoine Batiste (spilt av Wendell Pierce) og hans ekskone og bareier LaDonna Batiste-Williams (Khandi Alexander).

LaDonna er fortvilet over at hennes bror er forsvunnet og søker hjelp hos advokaten Antoinette "Toni" Bernette (Melissa Leo).

Tonis ektemann, Creighton (John Goodman), på sin side kritiserer myndighetene offentlig for hvordan de har opptrådt etter at orkanen inntraff.

Prisbelønnet produsent
Det er den Emmy-belønte produsenten David Simon (The Wire og Generation Kill) som, sammen med sin venn og kollega Eric Overmyer, står bak serien som setter fokus på en av USAs verste naturkatastrofer og dens følger.

Amerikansk dramaserie 2010
Produsert av HBO
Kveldens episode: Do you know what it means
Regi: David Simon og Eric Overmyer
Med: Khandi Alexander, Rob Brown, Kim Dickens, Michiel Huisman, Melissa Leo, Lucia Micarelli, Clarke Peters, Wendell Pierce, Steve Zahn, India Emnenga, David Morse, John Goodman med flere.
Pressekontakt: Nathalie Sprus , tlf: 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900