Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. juni 2004 kl 20.25 Når storken svikter

Møtet med barnet

I kveld blir vi med Stig og Vibeke til India, der de endelig får møte tretten måneder gamle Signe Komal, som skal bli deres datter. (Foto: DR)
I kveld blir vi med Stig og Vibeke til India, der de endelig får møte tretten måneder gamle Signe Komal, som skal bli deres datter. (Foto: DR)
I kveld blir vi med når Stig og Vibeke reiser til India for å møte tretten måneder gamle Signe Komal på barnehjemmet, og når Nanna og Micheal henter tre måneder gamle Jakob i Korea. Hjemme venter familiene spent.

- Jeg er helt sikker på at han er verdens vakreste gutt, sier Nanna når hun reiser til Korea for å hente sønnen sin. Ventetiden før de kan hente gutten bruker de på å være turister.

Utålmodige
I India har ikke Stig og Vibeke tålmodighet til å være turister. Nå har de ventet fire måneder på å få hente datteren, og klarer ikke vente lenger. De har blant annet forberedt seg ved å velge ut klær til den lille jenta. – Nå som hun blir vår, skal hun også ha klær fra oss på seg. Det føles mer riktig, sier Stig.

Møter andre adoptivbarn
I Korea møter Nanna og Michael to danske jenter som selv er adoptert. Nå er jentene tilbake i fødelandet for å få vite mer om sin egen bakgrunn. De vil oppleve kulturen og folket de stammer fra, selv om de betrakter adoptivforeldrene sine som mamma og pappa. Denne konstateringen vekker lettelse hos Nanna og Michael. Nå er det bare én time igjen til Jakob skal hentes, og nervøsiteten øker. Likevel lar Nanna pleieren holde Jakob så lenge som mulig. – Vi har ham resten av livet. Det har ikke hun, sier Nanna.

Om serien
I denne danske dokumentarserien følger vi fem par som alle har vært gjennom mislykkede forsøk på å bli gravide, med blant annet kunstig befruktning, sex på kommando og soneterapi. Nå har de bestemt seg for å adoptere, og vi følger dem gjennom adopsjonsprosessen.

Innkjøpt dansk dokumentarserie i fem deler fra DR
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252