Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 18. januar 2008 kl 19.55 Melodi Grand Prix 2008: Folkefest i Kongsvinger

Seks ny MGP-deltakere i Kongsvinger

Zuma er en av seks nye deltakere i MGP. (Foto: Fredrik Arff)
Zuma er en av seks nye deltakere i MGP. (Foto: Fredrik Arff)
I kveld er det klart for den andre delfinalen i årets Melodi Grand Prix, som denne gangen finner sted i Kongsvinger. To nye finalister skal stemmes fram.

Etter suksessen med delfinaler i 2006 og 2007 arrangerer NRK igjen tre delfinaler som en del av den store norske finalen. Gjennom direktesendte Melodi Grand Prix-show fra Stavanger, Kongsvinger og Bodø skal to finalister fra hvert sted stemmes fram til finalen i Oslo Spektrum lørdag 9. februar.

Per Sundnes
De to bidragene som får flest stemmer av tv-seerne i delfinalene, går direkte videre til finalen i Oslo Spektrum. Melodiene som havner på tredje og fjerde plass, vil få en ny sjanse til å gå videre i et "siste sjanse"-show onsdag 6. februar. De to låtene som kommer på første og andre plass her, går videre til finalen.

Melodi Grand Prix-entusiast Per Sundnes er programleder.

Slik stemmer du:
Telefon: 829 49 001-006 (låt nummer en, to, tre, osv.)
SMS: Send nummer på låt til 26600. Ingen kodeord.
Det koster 5 kr per stemme, både telefon- og SMS-stemmer.

NB! Husk at du kan stemme fra klokken 09.00 fredag morgen, og frem tiltelefonlinjene stenges under sendingen fredag kveld.

Finalistene til delfinalen i Kongsvinger 18. januar er:

Melodi 1: ALWAYS ALWAYS
Artist: Zuma

Melodi og tekst: Alexander Stenerud

Zuma består av Alexander Stenerud fra Bærum og Henrik Njaa fra Eidsvoll. De bor begge i Oslo, og Alexander har også skrevet låta.

Zuma ble dannet i 1995 etter å ha vunnet en demokonkurranse på NRK P3. De ga ut debutalbumet "Juno" i 2001, og oppfølgeren "Rainboy" i 2003. De har hatt flere hitlåter, som "Pearl" og "Joy in the City". I 2001 ble de nominert til Spellemannprisen for årets popgruppe, og Hit Awards for årets hit. Deres siste radiosingle "Home Tonight" ble utgitt våren 2007, og nå jobber de med å ferdigstille et nytt album.

Med "Always, Always" ønsker de å formidle følelsen av vår – den samme vårfølelsen som låtskriver Alexander Stenerud hadde på vei hjem etter en tur på byen. Zuma har ikke deltatt i MGP tidligere.

Melodi 2: WOULD YOU SPEND THE NIGHT WITH ME
Artist: Cube

Melodi og tekst: Åge Sten Nilsen

Drammensbandet Cube består av Øystein Hellkås (vokal), Thomas Ustaheim (keyboard og kor), Jørgen Mandt Pettersen (gitar og kor), Jon Einar Hagen (bass) og Ove Jansen (trommer).

Cube ble dannet i 2007, men bandmedlemmene har spilt sammen i en årrekke i coverbandet FlashBack. De er i gang med et debutalbum som skal lanseres i løpet av våren. Til tross for at bandet er ferskt, skorter det ikke på meritter: Øystein har vunnet tre interne mesterskap i øldrikking, Jon Einar har bandrekord i vals, Thomas har vunnet opptil flere runder bowling, Jørgen dro flest damer i klassen på ungdomsskolen, og Ove var den første i gata som lærte seg gangetabellen. Nå forener de krefter for å vinne MGP!

Åge Sten Nilsen, velkjent i MGP-sammenheng som Glam i Wig Wam, har skrevet låta. Cube ble kjent med Åge etter at de hadde en spillejobb på samme sted, og har siden holdt kontakten. Han har lang erfaring med MGP, og i 2005 kom Wig Wam på 9. plass i den internasjonale finalen i Ukraina. I tillegg til å være vokalist og låtskriver i flere band, har han også opptrådt i musikaler som Hair, Chess og Which Witch. Nå skal han snart på norgesturné med sitt egenproduserte Queenshow, og på turné med Wig Wam og som soloartist.

Låta handler om en som ikke har dametekke og ønsker å være en annen enn den han er.

Melodi 3: A LITTLE MORE
Artist: Anne Hvidsten

Melodi og tekst: Anne Hvidsten

Anne Hvidsten kommer fra Fonnes i Nordhordaland, og bor nå i Alversund. Hun har holdt på med musikk siden hun var liten, og har skrevet låter siden hun kjøpte sin første gitar for konfirmasjonspengene.

I 2003 og 2004 ga hun ut singlene "Disconnection" og "Need to Know", som begge ble populære radiolåter. Særlig "Need to Know" ble en stor hit, og lå lenge høyt på hitlistene. Året etter kom albumet med samme navn.

Låta skrev Anne Hvidsten kort tid etter at hun møtte mannen hun nå er gift med, og den handler om å være forelsket og glad i livet. Hun har ikke deltatt i MGP tidligere.

Melodi 4: GET UP
Artist: CRASH!

Melodi og tekst: Trond Holter

Haldenbandet CRASH! består av Vegar Neeb (vokal), Jan Remo Munkeboe Granholt (gitar og sang), Frode Neeb (gitar) og Stig Buckholm (trommer). Bandet ble til i oktober 2006, da hadde de tidligere spilt sammen under bandnavnet Already Taken.

CRASH! deltok i MGP i fjor med låta "Wannabe", som endte opp på tredje plass i den norske finalen. De har tidligere gitt ut "Wannabe EP" med tre låter, og kom på andre plass i norgesfinalen i Battle of the Bands på Rockefeller i Oslo i 2005. De startet sin karriere i studio med Trond Holter som produsent, og det er han som har skrevet låta de nå deltar i MGP med. Han er guttas musikkmentor, og er praktisk talt en del av bandet i følge dem selv.

Låtskriver Trond "Teeny" Holter har vært med i Melodi Grand Prix tre ganger tidligere med gruppa Wig Wam. I 2004 kom de på tredjeplass i den norske finalen, men året etter gikk de helt til topps, og kom på niende plass i den internasjonale finalen i Kiev. I fjor var han igjen aktuell i MGP, også da som låtskriver for CRASH!.

Låta handler om å gripe muligheten når du har den.

Melodi 5: I’M IN LOVE
Artist: Sven Garås

Melodi: Robin Nordahl
Tekst: Ingrid Nørsett

Sven Garås kommer fra Mjøndalen, men bor i Oslo. Han har bakgrunn som DJ, og har tidligere gitt ut singlene "One of Those Days" og "Choose to Live" som han har skrevet selv. Han har delt scene med etablerte artister som Simone fra D’Sound og Sofian. I tillegg driver han DJD Studio i Oslo, der han skriver og produserer for andre artister. Han har ikke deltatt i MGP tidligere, og dette blir første gang han som artist fremfører en låt han ikke har skrevet selv.

Låta er skrevet at Robin Nordahl og Ingrid Nørsett, som har jobbet sammen i mange år i Hit Productions Studio. Robin har jobbet med, skrevet og produsert for mange artister i inn- og utland, og har mottatt både gull- og platinaplater. Han har vært med på to MGP-produksjoner tidligere. Ingrid har skrevet flere låter for Hit Productions som senere er utgitt av Universal Music.

Låta handler om to mennesker som elsker hverandre, men som ikke klarer å leve sammen.

Melodi 6: HOLD ON BE STRONG
Artist: Maria Haukaas Storeng

Melodi og tekst: Mira Craig

Maria Haukaas Storeng er fra Finnsnes og Senja i Troms. Hun har alltid sunget, og allerede som 11-åring sto hun på scenen i Oslo som Annie i musikalen med samme navn. Hun har også spilt hovedrollen i Trollmannen fra Oz på Det Norske Teateret, og har opptrådt i "Thank You for the Music, en hyllest til ABBA", "Fame" og "Space Vixens", samtidig som hun har spilt inn demoer og skrevet låter.

I 2004 ble Maria landskjent som deltaker i Idol, og samme år ga hun ut singelen "Breathing" som solgte til gull. I 2005 kom albumet med samme tittel og singelen "Should’ve". Dette er første gang hun deltar i MGP.

Låta er skrevet av Mira Craig, som er den første artisten som har solgt til gull med R’n’B i Norge. Hun har sitt eget plateselskap, lager alle artistklærne sine selv, produserer sine egne musikkvideoer og står også for styling og koreografi selv. Debutalbumet "Mira Mira" fra 2006 med hitlåter som "Boogeyman", "Headhunted" og "Who Make Yuh" har solgt til gull, og er nå aktuell med sitt andre album "Tribal Dreams" og låta "Leo". Hun har opptrådt over hele verden, og blant annet sunget med artister som Wyclef Jean, Timbaland og Snoop Dogg.

"Hold On Be Strong" er den første låta Mira skrev da hun var 15 år gammel.

Direktesendt underholdningsshow
Produsert for NRK Underholdning av Dinamo Story (2008)
Programleder: Per Sundnes
Prosjektleder NRK: Stian Malme
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf 23 04 40 79/911 64 716
Blir også sendt lørdag 19. januar kl. 23.00 (NRK3).
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Hjemmeside