Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 8. september 2005 kl 20.05 Livet med Larkins

Massedåp for Larkinfamilien

Den store barnedåpen hos familien Larkins.(Foto:Yorkshire Television)
Den store barnedåpen hos familien Larkins.(Foto:Yorkshire Television)
Etter sin turbulente og amorøse ferie i Frankrike, er familien Larkin trygt tilbake på gården i Yorkshire. Hverdagen preges nå av det faktum at en ny Larkin er kommet til verden, som følge av Charleys og Mariettes kjærlige aktiviteter. Nå skal barnet døpes.

Stor blir presten Candys forskrekkelse da han oppdager at ingen av Larkins seks barn er døpt. Derfor kan det nå bli tale om en skikkelig massedåp med påfølgende hurralag.
Pop selv har problemer med å huske alle navnene, for ikke å snakke om å holde rede på fødselsdatoer for hele bunten.

Nåja, den robuste bondefamilien har jo ikke gjort det lett for seg med navn som John Marlborogh Churchill Blenheim Charlton og Oscar Columbus Septimus Dupont Larkin. Og hva med en tredje datter som har fått navnet: Primrose Violet Anemone Iris Magnolia Narcissa Larkin?

Besøk fra Frankrike
I mellomtiden har Mlle Dupont kommet over fra Frankrike for igjen å møte familien på deres "landsted". Dette blir også en nokså forunderlig seanse, som takket være Larkins livsbejaende holdning avvæpner enhver aggresjon.

Om serien
Livet med Larkins (Darling Buds of May) er basert på bøkene til H.E. Bates, og er spilt inn i England og Frankrike. Serien ble første gang sendt i 1991, og ble en voldsom suksess både her hjemme og i England.

Livet med Larkins ble også gjennombruddet for smellvakre Catherine Zeta Jones, som nå er en av Hollywoods største stjerner og er gift med Michael Douglas. Hun var 22 år da serien ble spilt inn og har rollen som eldstedatteren Mariette.

Serien tar oss med til året 1958, og livet er bare fryd og gammen hos familien Larkin. Familieoverhodet Pop Larkin har et hjerte av gull, men tar gjerne de rareste snarveier for å tjene noen slanter. Han er glad i mat, særlig ketchup, og han heller ned sterke cocktails med største fornøyelse.

Ma er den husmoderlige kraft som med all sin frodighet holder minimal orden i kaoset. Det vil si, orden er og blir en sterk overdrivelse i den familien. Paret har seks barn i alt.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dramaserie 1991
Originaltittel: Darling Buds of May (serie 2)
Produsert av: Yorkshire Television
Med David Jason, Pam Ferris, Catherine Zeta Jones, Philip Franks, Rachel Bell, Moray Watson, Julie Davies, Christina Giles, Katherine Giles, Stephanie Ralph, Ian Tucker.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann tlf 23 04 78 53 / 907 75 758