Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. mai 2004 kl 18.30 Johnny og Johanna

Slutt på hemmelighetene

Stig Henrik Hoff og Nikolai Djupesland spiller far og sønn i serien
Stig Henrik Hoff og Nikolai Djupesland spiller far og sønn i serien "Johnny og Johanna". (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Etter at det ble hengt opp plakater på skolen om at Eddie har ranet en bank, har ryktene gått om at Johnnys pappa har sittet i fengsel. Eddie bestemmer seg for å ta tyren ved hornene, og forteller skolens elever at det stemmer – og ikke minst hvorfor han gjorde det.

De fleste av elevene, og særlig Mette, blir svært rørt av Eddies historie. Men selv om elevene fortsatt vil beholde læreren sin, er det lærerne og skolens styre som bestemmer. En av foreldrenes representant i skolestyret er Johannas pappa Gustav, som ikke er særlig begeistret for Eddie.

Sammen med Konrad arrangerer Reka en underskriftskampanje for å hindre at Eddie får sparken – og for at Johnny skal sette pris på at hun forsøker å hjelpe faren hans.

Om serien
"Johnny og Johanna" er en ny dramaserie for unge i tolv deler, produsert av Barne- og ungdomsavdelingen i NRK. Serien tar oss med inn i den nye familien til Johnny og Johanna.

Johanna blir glad og tror hun får en storebror da Johnny og faren hans Eddie flytter inn hos henne og moren Line. Men Johnny er ikke like begeistret, og det blir ikke bedre da han havner i den beryktede B-klassen på den nye barneskolen.

Nikolai Djupesland som spiller Johnny, er et nytt fjes på skjermen, mens Maiken Kolle Riskild (Johanna) allerede har lang erfaring som barnespøkelset i Barne-tv-serien "Uhu!". I rollen som Johannas mor Line finner vi Ines Prange, mens Stig Henrik Hoff spiller Eddie, Johnnys far. Prosjektleder Birgitte Iuel har tidligere blant annet jobbet med NRKs populære julekalender "Jul på Månetoppen".

Egenprodusert dramaserie fra NRK Barn og ungdom
Prosjektleder: Birgitte Iuel
I rollene: Stig Henrik Hoff, Ines Prange, Maiken Kolle Riskild, Nikolai Djupesland, Svein Roger Karlsen, Ole-Jørgen Nilsen, Gisken Armand, Annette Roth, Anette Waaler, Mikkel D. Nygaard
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252