Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 28. februar 2003 kl 23.20 Den tredje vakten

Rasisme i hverdagen

1.	Monte
1. Monte "Doc" Parker (Michael Beach) lekser opp for kolleger om rasisme. (Foto: Warner Bros.)
Monte "Doc" Parker får vann på mølla på grunn av en spesiell sak i kveldens episode. En skyteepisode på en fast-food restaurant etterlater flere døde og sårede. Det eneste offeret som får oppmerksomhet i media, er en hvit amerikaner.

Dette frustrerer "Doc" veldig, som selv er afro-amerikaner. Han ryker i tottene på hvite politifolk og anklager dem for rasisme da de arresterer flere afro-amerikanske menn i forbindelse med skytingen.

"Doc" blir kjent med en populær og driftig underholdningsreporter, Nancy O’Dell, som jobber for "Access Hollywood". Flere av ambulanse- og politifolkene kan vanskelig motstå hennes sjarm mens de jobber med den vanskelige saken…

Om "Den tredje vakten"
I det intense actiondramaet fra New York følger vi en gruppe uredde og engasjerte kvinner og menn fra ambulansetjeneste, brannvesen og politi, både på jobb og i privatlivet. De har ingen normal arbeidsdag – fra klokken 15.00 til langt på natt jobber den tredje vakten utrettelig for å redde mennesker i den ytterste nød.

Monte "Doc" Parker (Michael Beach) og Carlos Niete (Antony Ruivivar) arbeider i det unge og tøffe ambulanseteamet. Hver dag må de takle tragedier og strekker seg langt for å hjelpe mennesker i nød.

Kim Zambrano (Kim Raver) tilhører også ambulanseteamet, og kompanjongen Bobby Caffey (Bobby Cannavale) er hemmelig forelsket i henne. Kim har imidlertid vært gift med Jimmy Doherty (Eddie Cibrian), og de har en liten sønn sammen. Doherty er en iherdig og dyktig brannmann, men desto mer lettsindig i privatlivet. Dohertys partner er den energiske og modige Alex Taylor (Amy Carlson).

For Faith Yokas er det å være Maurice "Bosco" Boscorellis partner vanskeligere enn å takle mann og to barn. De to politifolkene krangler til stadighet, men vet også at de kan stole uforbeholdent på hverandre. Boscos måte å håndheve loven på kolliderer med veteranen John "Sully" Sullivans (Skip Sudduth) oppfatning av politiyrket.

Sully prøver stadig å lære sin unge partner Ty Davis (Coby Bell), at å være politimann betyr ikke bare å fange skurker, men også å hjelpe mennesker som har det vanskelig.

Amerikansk action/dramaserie
Originaltittel: Third Watch
Produksjonsselskap: John Wells Productions i samarbeid med Warner Bros. Television.
Produsenter: John Wells og Christopher Chulack
I rollene: Michael Beach, Antony Ruivivar, Kim Raver, Bobby Cannavale, Eddie Cibrian, Amy Carlson, Jason Wiles, Molly Price, Skip Sudduth, Coby Bell
Pressekontakt: Sidsel Linden, tlf. 23 04 98 41, sidsel.linden@nrk.noLENKER
  • NBCs sider 
  • Diverse om Den tredje vakten