Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 7. mars 2003 kl 19.55 Venneprøven

Hilde Hummelvoll med venner for livet

Claus Wiese, Knut Olsen og Kai Lotherington. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Claus Wiese, Knut Olsen og Kai Lotherington. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Hilde Hummelvoll er sjefen når "Venneprøven" settes i gang på fredager klokken 19.55. Ukentlig møtes to lag som skal konkurrere mot hverandre. Hvert lag består av en kjent person som har med seg to venner. Hvilket lag kjenner hverandre best? Og hvor harde prøver blir de satt på? "Venneprøven" er et muntert program hvor hele familien kan delta.

- "Venneprøven" er et konkurranseprogram, men aller mest er det lek og moro, sier prosjektleder Anne Diesen, som også er den som lager spørsmålene i programmet.

Mia Gundersen og Knut Olsen
Første par ut er artist Mia Gundersen og journalist Knut Olsen. Mia har med seg venninnene Anette Aarsland og Linda Lundevall, mens Knut Olsen stiller med Kai Lotherington og Claus Wiese.

Hovedpersonene og deres venner skal svare på spørsmål som for eksempel. "Hvem bruker mest tid foran speilet?" eller "Dere ser på bryllupet til kronprins Håkon og Mette-Marit – hvem blir mest rørt?" Har alle tre på laget samme svar, får de poeng. Det er også flere typer konkurranser i programmet, blant annet syngekonkurranse, lyvekonkurranse og kunnskapskonkurranse.

Premiene er ikke de mest luksuriøse, men desto mer morsomme. Beversafari i Nordmarka og handletur til Svinesund er noe av det Hilde kan by på til vinnerne.

BoogaBoys and Gil
Gil Bonden er en ny, lovende artist som nylig har gitt ut singelen "Shine" og som senere i vår platedebuterer. Gil har også laget tittellåten til den norske familiefilmen "Ulvesommer".
Hun blir fast artist med bandet sitt BoogaBoys i "Venneprøven". Hun synger sammen med vokalisten Easton Davies, og for øvrig består bandet av Espen Gundersen (keyboard), Hans Aaseth (gitar), Bjørn Sæther (trommer) og Eirik Are Andersen (bass).

Folkekjære kjendiser
Andre deltakere i "Venneprøven" denne våren er Sven Nordin, Shabana Rehman, Ingebrigt Steen Jensen, Mari Maurstad, Rune Andersen, Ellen Horn, Kari Simonsen, Jon Skolmen, Bjarne Brøndbo, Iren Reppen, Erik Thorstvedt, Siv Jensen, Jan Erik Larssen og Asgeir Borgemoen. Mange av hovedpersonenes venner er også kjente mennesker som seerne har et forhold til.

Hilde Hummelvoll har hatt stor suksess med interiørprogrammet "Forandring fryder" på NRK1. Men nå er det fredagsunderholdning som gjelder, og hun tar over etter Ivar Dyrhaug og populære "Beat for beat".

NRK Underholdning
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Anne Diesen
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 90158212 anne.bekkevold@nrk.no