Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 19. oktober 2003 kl 20.40 Pilot Guides: Asia

I Borneos jungel

Pilot-guid Holly Morris tar oss med til Asia, nærmere bestemt gjennom Borneos jungel der hun svømmer sammen med sjøskilpadder og store stimer av barrakudafisk.

Borneo er full av mørke jungler, malaria, infiserte våtmarker, farlige stammer av hodejegere…nei, ærlig talt, du er nok et par århundrer ute av kurs om du fortsatt går rundt med slike oppfatninger om Borneo!

Tredje størst
Den sørøstasiatiske øya Borneo er verdens tredje største øy, og her finner du en av de eldste regnskogene på kloden. Øya er et paradis for den som vil legge ut på en utfordrende tur – her er jungler med godt merkede stier, fjell, praktfulle strender og kyster med noen av de beste plassene for dykking i verden.

Borneo er delt mellom tre land – Indonesia, Malaysia og Brunei. Søndre halvdel, Kalimantan, tilhører Indonesia, de nordlige statene Sarawak og Sabah er kjent som Øst-Malaysia og det lille landet Brunei ligger på nordvestkysten av øya.

Orangutang og hai
Holly Morris drar på villsvinjakt, og hun oppsøker et naturreservat for orangutanger i Sabah. Ute på revene ved Sipadanøyene dykker hun blant haier.

Om serien
I Pilot Guides er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot Guides’ reportere tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

Innkjøpt britisk serie
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series (8)
Produksjon: Pilot Film and TV Productions

Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()


LENKER
  • Les mer 
  • les mer