Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. februar 2004 kl 21.25 Med hjartet på rette staden

Top secret i Aidensfield

Mike Bradley (Jason Durr) tar eksamen som overkonstabel, kjæresten heter stadig Tricia (Clare Calbraith) og er lege. (Foto: Yorkshire TV)
Mike Bradley (Jason Durr) tar eksamen som overkonstabel, kjæresten heter stadig Tricia (Clare Calbraith) og er lege. (Foto: Yorkshire TV)
En dyrebar vase fra Ming-dynastiet er meldt stjålet fra gamle oberst Potter i Aidensfield, og den britiske statsministeren skal besøke den lille byen.

Eieren av den stjålne Ming-vasen, oberst Potter, trenger å komme på gamlehjem, ifølge sønnen. Eric Potter mener at faren er begynt å bli senil. Politikonstabel Mike blir på den andre siden informert av legen og kjæresten Tricia om at oberst Potter er en høyst vital og oppegående mann.

Konstablene Mike og Tom foretar husundersøkelse hos oberst Potter og finner ut at vasen må være stjålet av høyst profesjonelle tyver, ettersom det ikke er spor etter innbrudd og ingen fremmede fingeravtrykk finnes.

Det ender med at sønnen Eric mister tålmodigheten med politiet og engasjerer ekspolitimannen Blaketon til å etterforske saken.

Statsministerbesøk
Den nye sjefen på politikammeret i Aidensfield, overbetjent Merton, er i all hemmelighet blitt underrettet av hovedkvarteret om at statsministeren kommer til Aidensfield.

Konstabel Ventress har funnet ut at en skummel bande har tilhold i nabobyen Pickering. Nå setter politikorpset i Aidensfield alle kluter til for å beskytte statsministeren mot eventuelle terrorister.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess. Også i Norge har serien slått an og har på det meste hatt drøyt en million seere.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat (serie 11), "The Great Ming Mystery"
I rollene: bl.a. Clare Calbraith, Jason Durr, Derek Fowlds, Philip Franks, William Simons, Geoffrey Hughes og Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57