Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P2 fredag 27. februar 2009 kl 21.30 Jazz jorda rundt: Euroradio Jazz Season

Til Europa med ungdomskilden

Fredag går Petter Wettre og KORK på lufta med en 90 minutters konsert fra NRK Jazz til radiolyttere i 11 europeiske land. – En anerkjennelse av min musikk som jeg er veldig stolt av og glad for, sier den 41-årige saksofonisten og komponisten fra Sandefjord.

Det dreier seg om konserten fra Kongsberg Jazzfestival 2008, der Wettres suite "Fountain of Youth" ble framført i orkesterdrakt. Verket kan gi assosiasjoner til John Coltranes "A Love Supreme", men uten de religiøse overtoner. Det dreier seg mer om en oppsummering av livet - så langt.
På dirigentpulten foran Kringkastingsorkestret står den 48-årige engelskmannen Django Bates, som har hatt den krevende oppgaven å instrumentere "Fountain of Youth" til det store format. Dessuten har Denada-orkestrets leder Helge Sunde og Wettres bysbarn, gitarist Hans Mathisen hver bidratt med tre store partiturer hvor utfordringer står i kø for samtlige musikere.
Den 41-årige Petter Wettre er utdannet ved Berklee College of Music i Boston, hvor han bl.a. studerte med saksofonisten Dave Liebman. Etter avsluttede studier i 1992 har Wettre erobret en unik posisjon i norsk og internasjonal jazz, med eget plateselskap "Household Records" og 13 CD-utgivelser som har ført til to Spellemann-priser. Sist var det for utgivelsen "Fountain of Youth" fra 2007, hvor Petter spiller med sin dansk-norske kvartett. Det er denne musikken som nå gjenoppstår i det helt store format.
Sendinga går på lufta i Belgia, Estland, Latvia, Nederland, Polen, Portugal, Serbia, Spania, Sverige og Tsjekkia.


EURORADIO JAZZ SEASON – fra Norge
"Jazz jorda rundt" NRK P2, NRK Jazz, DAB, DTT og nett - fredag 27. februar kl. 21.30-23.00.

"Jazzklubben" NRK P2, NRK Jazz, DAB, DTT og nett – søndag 1. mars kl 22.05. Gjenhør NRK P2 mandag 2. mars kl. 14.03.

NRK Jazz, DAB, DTT og nett – tirsdag 3. mars kl. 09.03, 15.03 og 21.03. Lørdag 7. mars kl. 09.03.