Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 5. februar 2000 kl 19.15 Leseforeningen

Leseforeningen (ttv)

NRK2 lørdag 5. februar kl 19.15
Leseforeningen (2: 20)

Hvilke bøker var fjorårets beste?

Leseforeningen har samlet tre kompetente lesere til å drøfte spørsmålet om hvilke av fjorårets bokutgivelser som var de aller beste. Forfatter Karl Ove Knausgård, kritiker Øystein Rottem og bokhandler Torill Stokkan tar med seg én bok hver som de vil anbefale videre til seerne.

Det blir også en engasjert diskusjon om blant andre forfatteren Dag Solstad, mannlige versus kvinnelige lesere og om hvilke bøker som vil bli lest om 20 år.

I et program om gode anbefalinger er det på sin plass å diskutere fortidens litteratur. Tor Ulven debuterte for over 20 år siden, og fremstår i dag som en av 80- og 90-tallets viktigste forfattere. Henning Hagerup og Torunn Borge gjester Leseforeningen for å snakke om en bok de har skrevet sammen med Tor Ulven, \"Skjelett og hjerte\".

I tillegg får vi se en reportasje om boksalg. Leseforeningen spør: Hvorfor selger enkelte bøker mer enn andre? Hva er det som lokker oss til én bestemt bok? Er det bare innholdet som teller?

Kari Marstein er programleder for Leseforeningen denne sesongen.

NRK2 lørdag kl 19.15

Billedtekster:
1. Fra venstre: Karl Ove Knausgård, Øystein Rottem, programleder Kari Marstein og Torill Stokkan (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

2. Leseforeningens programleder, Kari Marstein, og forfatteren Karl Ove Knausgård (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Egenprodusert litteraturprogram
Prosjektleder Ales Ree, tlf: 23 04 24 93/ 92 20 97 83, e- post: ales.ree@nrk.no
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83, e-post: inger.larsen@nrk.no