Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. mars 2009 kl 19.55 E6 - en reise gjennom nordmenns hverdag

Fra Indre Billefjord til Kirkenes

Programleder Truls Svendsen prøver seg på kongekrabbefisking i Bugøynes. (Foto: Monster/NRK)
Programleder Truls Svendsen prøver seg på kongekrabbefisking i Bugøynes. (Foto: Monster/NRK)
Truls Svendsen nærmer seg turens sluttpunkt, brygga i Kirkenes. I kveld blir han med et samisk brudefølge langs E6, fisker kongekrabbe og redder uheldige fugletittere som har fått motorstopp.

Første stopp er Karasjok, hvor Truls er invitert i et samisk bryllup. I et slikt bryllup er det ikke uvanlig å invitere opptil tusen stykker uten å ha en anelse om hvor mange som faktisk dukker opp.

Truls får være med i brudefølget, og de må gå et godt stykke langs E6 for å komme frem til kirka. Kvelden ender med fest og livemusikk i samfunnshuset.

Reddet bygda
Deretter går turen til Bugøynes. Den lille fiskerbygda har hatt sine opp- og nedturer. I 1989 opplevde innbyggerne at fiskebruket ble lagt ned. Men så kom en stygg skapning og reddet bygda – nemlig kongekrabben.

Truls blir med kongekrabbefisker Leif på jobb, og han får smake nyfisket krabbe.

Ukronet bilbergingskonge
I Hesseng treffer Truls den ukronede kongen av bilberging, Ragnar Martinsen. Han får blant annet være med når noen uheldige fugletittere får motorstopp, og Ragnar må komme til unnsetning.

Siste etappe
Bilbergingen blir det siste eventyret for Truls og tv-teamet i denne omgangen, og de setter kurs mot turens endestasjon – brygga i Kirkenes. 2762 kilometer er snart tilbakelagt…

Om E6
E6 er Norges hovedferdselsåre, strekker seg gjennom hele landet og er 2762 kilometer lang. Programleder Truls Svendsen vil bli bedre kjent med menneskene som bor, jobber og reiser langs veien og bestemmer seg for å kjøre distansen i bobil.

Turen går fra Svinesund til Kirkenes, og på sin vei møter Truls støvsugerselgeren Ted, postdamen Marit, trailersjåføren Rigmor, dyrlegen Terje, sjamanen Ronald og mange flere.

Med seg på den 40 dager lange reisen har Svendsen et tv-team på tre, bestående av Kristoffer Hegreberg, Christian Meinseth og Martin Otterbeck.

Underholdende dokumentarserie i åtte deler (2008)
Produsert av Monster
Programleder: Truls Svendsen
Produsent: Ingvild Daae
Regi: Christian Holst Meinseth, Kristoffer Hegreberg
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no