Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 12. november 2003 kl 21.15 Niern: House on Haunted Hill

Skrekk-klassiker fra 1958

Vincent Price er en skummel godseier som eier et skummelt hus på en skummel bakketopp. Han tilbyr flere av sine fiender 10. 000 dollar hver hvis de vil tilbringe én natt i det morkne gamle huset.

Price er raus nok til å gi hver gjest en revolver plassert i en liten kiste. Så setter han i gang alle de mekaniske snurrepiperiene og innretningene han har laget for å skremme gjestene til å bruke sine utleverte våpen.

Det er imidlertid ikke gamle Vinnie som er den virkelige skurken, men hans intrigante kone, Carol Ohmart, og elskeren hennes, Alan Marshall. Dommedagsprofeten Elisha Cook Jr. er også med. Han får æren av å komme med filmens siste ord.

Emergo
Da filmen første gang ble vist for publikum, brukte regissøren William Castle et spesielt gimmick, det såkalte "Emergo". Dette var et rekvisitt-skjelett, som dukket opp foran lerretet på et gitt tidspunkt for å skremme folk i salen.

Som de fleste av William Castles filmer, behøvde ikke "House on Haunted Hill" dens slags påfunn, men skjelettet bidro til humoren. Folk som så filmen for andre og tredje gang pleide å bombardere "Emergo" med popcorn og tomme brusflasker.

Amerikansk spillefilm fra 1958
Originaltittel: "House on Haunted Hill"
Regi: William Castle
I rollene: Vincent Price, Carol Ohmart, Alan Marshall, Elisha Cook Jr.
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83