Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. desember 2003 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Chris infiltrerer

Den unge politikvinnen Chris i hardt vær i
Den unge politikvinnen Chris i hardt vær i "Politiagentene". (Foto: Beyond Distr.)
Lederen for spanerne ved politiet i Melbourne har innlemmet den unge politikvinnen Chris i gruppen, men på den uttrykkelige forutsetning at hun bare er politiagent på prøve. Endelig får Chris sjansen til å vise at hun har noe å fare med.

Chris kommer i hardt vær da hun infiltrerer de farlige Logan-brødrenes familie. En beintøff mor, Dossie Logan, dominerer de tre sønnene fullstendig. Nå er hun full av hat fordi hennes fjerde sønn og eldstemann antas å være drept av politiet.

Politi-drap
Det gjør ikke saken bedre at politimannen som etterforsket Logan-broren, var på jakt etter en mann som var skyldig i drap på to politimenn. Hovedmistenkt i saken var nettopp den eldste Logan-broren.

Nå har Logan-brødrene igjen fått politiets søkelys rettet mot seg fordi politifolk i Melbourne er blitt likvidert en etter en. Kan det være mor Logan og sønnene som står bak?

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Daniella "Danni" Mayo (Roxane Wilson), har vært single en tid etter å ha hatt et forhold til Peter Church. Ellen "Mac" MacKenzie var leder for spanergruppen, helt til hun selv valgte kjærligheten framfor jobben. Oscar Stone (Ian Stenlake) var gruppens klovn, og et geni når det gjaldt å skape nye identiteter – helt til han ble skutt og drept ved å redde livet til Church. Ved seriens sjette sesongstart er det bare Danni, Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Nå må de venne seg til sin nye sjef, Luke Harris, og den nye samarbeidspartneren Chris.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 6)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Roxane Wilson, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Rebecca Gibney
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57