Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 13. oktober 2011 kl 19.45 Schrödingers katt

Fobier og flukt fra Norge


Programlederne Per Olav Alvestad og Hanne Kari Fossum har flere spennende tema på menyen i kveld . Det skal dreie seg om alt fra redsel og sjampo til regn og oljestøvsuger.

Hva er du mest redd for? Programlederne viser sine hverdagsfobier, og ser om de kan kureres. Forrige uke ble Per Olav behandlet for sin navlefobi – nå er det Hanne Kari sin tur. Hun kaldsvetter og får høy puls bare ved tanken på en skarp kniv. Kan Hanne behandles?

Sjamporeklamene påstår at de kan gjøre håret tykkere og mer glansfullt. Med kyndig hjelp av frisører og frivillige tester vi om det går an å se forskjell på hår som er vasket med dyre eller billige hårprodukter. Lyver reklamen – eller snakker den sant?

Hvor mye nedbør gidder vi å tåle, og hvor mye nedbør kan samfunnet vårt håndtere? Den svenske statsmeteorologen Pär Holmgren spår at nordmenn og svensker kommer til å gjøre klimaflyktninger av seg, og stikke sørover for å komme bort fra alt regnet. Klimaforsker Helge Drange er mer bekymret over infrastrukturen, og frykter for veier, boliger og jernbaner i årene som kommer.

Ethvert oljesøl er en potensiell katastrofe. Norske ingeniørstudenter har satt sine lyse hoder i sving, og nå har de tatt patent på det som kan bli redningen for tilgrisete strender og svaberg: en oljestøvsuger!

Egenproduksjon
Programlederne Hanne Kari Fossum og Per Olav Alvestad
Prosjektleder: Njord Røv
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no