Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 26. juli 2004 kl 20.25 Faktor: 40° i dansefeber

Konkurranser og kjærlighet

Karen Sofie og Kristopher drømmer om å bli verdens beste sportsdansere. (Foto: NRK)
Karen Sofie og Kristopher drømmer om å bli verdens beste sportsdansere. (Foto: NRK)
Karen Sofie og Kristopher er 13 år, kjærester og vil bli verdensmestere i sportsdans. Etter å ha vunnet norgesmesterskapet er den store utfordringen å delta i internasjonale mesterskap. De reiser til England for å måle krefter mot danserne de må slå i fremtiden dersom de skal nå målet sitt.

Kommer de til å falle helt gjennom, eller har de faktisk mulighet til å kunne bli verdens beste?

Øve, øve, øve
I løpet av rekordtid har det unge paret Karen Sofie og Kristopher blitt Norges beste dansere i sin klasse, og målet er hele tiden å bli bedre. Vi følger dem gjennom trening, lekselesing bak i bilen, mesterskap og på campingtur der de må øve på stranden. Men selv om de er på ferie og sommerdagene er brennhete, kan de ikke bade. Selvbruningskremen må virke, og kan ikke skylles bort med vann.

Tidkrevende hobby
Karen Sofies mor merker også datterens ambisjoner på kroppen. All tid går med til å hjelpe det unge paret. Hun må kjøre frem og tilbake til treninger, sy kjoler og forberede konkurranser. I tillegg skal det kjøpes falske pupper, falske øyenvipper og falske negler – og lakserolje til å ha under skoene.

Programmet er sendt tidligere.

Om "Faktor"
"Faktor" er en serie egenproduserte dokumentarer som våger å ta standpunkt, med en nær og personlig fortellerstil. Med mennesket i fokus ønsker "Faktor" å gi tilstedeværelse og sette enkeltmennesket inn i en større sammenheng.

Egenprodusert dokumentar
Programskaper: Kristin Rosenløw Eeg
Prosjektleder: Cathrine Wik
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252