Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 22. mai 2007 kl 20.05 Skjergardsdokteren

Kjølig velkomst

Johan (Samuel Fröler) er på stadige utrykninger i Stockholms skjærgård. (Foto: Alexander Crispin, SVT)
Johan (Samuel Fröler) er på stadige utrykninger i Stockholms skjærgård. (Foto: Alexander Crispin, SVT)
Både Johan Steen og hans datter Wilma sliter med å finne seg til rette på Saltö. Det ser ikke ut til at øyboerne vil akseptere nykommerne uten videre.

Dr. Johan Steen og hans svigerfar Axel Holtman har vanskelig for å bli enige om hvordan legepraksisen på øya skal drives. Til Johans store irritasjon legger Axel seg opp i alt han gjør. Også Axels tidligere sykesøster Berit er mistenksom mot sin nye sjef.

Johans datter Wilma har problemer på skolen. Skolekameratene erter henne, og hun føler seg isolert og ensom. Savnet etter moren og Afrika kjennes uutholdelig.

Men Johan er altfor opptatt med pasienter og utrykninger til å oppdage datterens bekymringer. I kveldens episode forsøker han blant annet å hjelpe fiskerkonen Sally Holm, som blir brått blir rammet av helseproblemer.

Om "Skjergardsdokteren"
Denne svenske dramaserien i tolv frittstående deler skildrer hverdagsliv og dramatikk på en legepraksis i Stockholms skjærgård.

Doktor Johan Steen (Samuel Fröler) vender tilbake til Sverige etter å ha avsluttet sitt arbeid i Afrika. Med seg har han sin 12-årige datter Wilma (Ebba Hultkvist), mens hans kone Eva inntil videre er blitt igjen i Afrika.

Johans ankomst til Saltö vekker blandede følelser hos hans svigerfar, den værbitte legeveteranen Axel Holtman (Sten Ljunggren). Han har ventet på at datteren Eva skulle komme hjem og overta praksisen. Nå må han avfinne seg med at det er svigersønnen som blir den nye skjærgårdsdokteren. Også sykesøster Berit (Helena Brodin) er skeptisk.

"Skjergardsdokteren" er innspilt i storslagne omgivelser i Stockholms skjærgård, blant annet på øyene Huvudskär, Ornö og Dalarö. Den første bolken ble sendt i svensk fjernsyn høsten 1997, mens de siste seks episodene startet i SVT1 16. mars i 1998. " Skjergardsdokteren" ble første gang sendt på NRK1 våren og sommer 1998.

Svensk dramaserie produsert av SVT Drama
Originaltittel: Skärgårdsdoktorn
Manus: Lars Bill Lundholm og Gunilla Linn Persson
Med: Samuel Fröler, Ebba Hultkvist, Sten Ljunggren, Helena Brodin, Göran Engman, Tove Nodin mfl
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no