Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 18. september 2009 kl 19.30 To og en ipod: Frode Larsen og Jon Almaas

Jon Almaas møter fiolinist Frode Larsen

Jon Almaas møter fiolinist Frode Larsen - her spiller de trekkspill og fiolin sammen. (Foto: Torstein Vegheim, NRK)
Jon Almaas møter fiolinist Frode Larsen - her spiller de trekkspill og fiolin sammen. (Foto: Torstein Vegheim, NRK)
I dette programmet møter Jon Almaas fiolinisten Frode Larsen, konsertmester i Kringkastingsorkesteret. Frode deler sin spilleliste med en begeistret Jon Almaas.

Konsertmesteren i Kringkastingsorkesteret vrir seg ved tanken på alt det pretensiøse som finnes i hans musikkbransje. Frodes ipod er fylt av leken musikk, i et vidt spenn fra Haydns plutselige innfall til Monty Pythons kreative galskap. Men samtidig får fiolinisten stjerner i øynene av staute, urnorske folketoner.

Frodes ipod er ikke fylt av hva som helst, for den klassiske toppmusikeren klarer ikke å la være å lytte når musikk sniker seg inn i øregangene hans. Skal han slappe av må det være stille. Som musiker har han valgt et liv der musikken preger det meste av hans våkne timer. Frode forklarer Jon sine valg mens de går gjennom spillelista.

Konkurranse
Etter hvert program inviteres seerne til en konkurranse der de kan sende inn navnet på den musikken i programmet de liker best, og med en begrunnelse for hvorfor de liker nettopp denne musikken. Programlederne avgjør hvilken begrunnelse de finner mest interessant. Vinneren får en ipod.

Om serien
Gjennom tre programmer møter tre profilerte NRK-programledere tre musikere med ulik musikalsk bakgrunn. Artistene deler det de har på spilleren sin, enten det er på ipod, MP3-spiller eller mobil. Resultatet er et program med herlig musikk, musikalske overraskelser og underfundigheter.

I første program møtte Tine Skolmen jazztrompetist Mathias Eick. I det andre programmet møter Kari Slaatsveen Jenny Hval. Og i siste program møter Jon Almaas fiolinisten Frode Larsen, som deler sin spilleliste. Da får du også høre Frode og Jon spille sammen.

Musikkprogram fra NRK Program Oslo (2008)
Prosjektleder: Anne Røthing, tlf 920 38 807
Pressekontakt: Karoline Berg, tlf 23 04 94 86/901 08 954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no