Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 14. november 2006 kl 22.35 Usett: Radio Røynda

Faren til Dustefjerten

Forfatter Rune Belsvik er hovedgjest i Radio Røynda. (Foto: Bjørg I. Langeland, NRK)
Forfatter Rune Belsvik er hovedgjest i Radio Røynda. (Foto: Bjørg I. Langeland, NRK)
Det er lite kjent at det var en mislykket keeperkarriere som førte til at Rune Belsvik begynte å skrive. Det er det mange barn som er veldig glade for.

En natt fikk ikke den unge Rune Belsvik sove. Han stod opp og skrev tre ord i en kladdebok. Det var tre forbudte ord, som han aldri hadde hørt at noen rundt han hadde sagt. De tre ordene ble begynnelsen på et forfatterskap som har ført til et trettitalls bøker og over ti priser og utmerkelser. Særlig populære er barnebøkene om Dustefjerten. Bøkene har også vært i Barnetimen på NRK.

Belsvik har et godt råd til alle som føler seg usikre eller fremmede, særlig når de er langt hjemmefra: - Hvis du føler deg forkommen: Prøv å gå med tøfler.

Belsvik er gjest i ukas Radio Røynda.

Dypt
Da Nitimen skulle kåre tidenes mest populære vise, kom Terje Nilsens "Mjelle" på andreplass. Mannen med en av landets mørkeste stemmer fremfører visen i bossanova-takt, selvfølgelig med Odd-Erik på stueorgel og Halvor på fagott. Og apropos fagott: Hva går dypest? Stemmen til Terje Nilsen eller Halvors fagott?

Titanic
Igjen spiller Finn-Erix opp til dans, akkompagnert av Bergen Filharmoniske Orkester. Eller var det muligens omvendt? På programmet står selvkomponerte "The Norwegian Survivors of Titanic", en vise om håp og mirakler.

Om serien
"Usett" er NRKs flate for ny og eksperimentell humor og underholdning. Her er det rom for nye talenter, nye prosjekter, løse ideer og originale innfall. I høstens "Usett" blir det både nye fjes og velkjente fjes i nye roller.

Trioen i Radio Røynda har i lengre tid servert humoristiske drypp fra den nynorske virkeligheten. Det er igjen på tide med litt feltarbeid. Oppdraget er viktig: I fire programmer skal de jakte på intelligent liv "på baksiden av vestlandet". Det er gode forhåpninger om å lykkes.

Det er dansebandet Finn-Erix som har fått det ærefulle oppdraget. Deres sentrale arbeidsverktøy er populærmusikk og gode gjester. Finn-Erix består av Halvor Folgerø på fagott, Odd-Erik Lothe på stueorgel (med rytmeboks) og Finn Tokvam på vokal (tenor).

Egenprodusert underholdningsserie fra NRK Hordaland (2006)
Programledere: Halvor Folgerø, Odd-Erik Lothe og Finn Tokvam
Prosjektleder: Ole Egil Størkson
Produksjonsleder: Bjørg I. Langeland
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 32/92 01 55 79,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no