Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 27. juli 2001 kl 23.15 Sinatra

Frank Sinatra og hans liv

Frank Sinatra (Philip Casnoff
Frank Sinatra (Philip Casnoff
Ett navn står over de fleste andre av verdens ledende underholdere - Frank Sinatra. Serien "Sinatra" beskriver hans suksess og feiltrinn, kjærlighetsaffærer og sorger.
Den legendariske artistens historie kan ikke fortelles uten at politikere, mafiamedlemmer og filmstjerner blir tatt med.


Warner Bros har laget serien som er produsert av Tina Sinatra, Frank Sinatras datter. I hovedrollen møter vi Philip Casnoff, best kjent for sin innsats i Broadway-oppsetninger som "Shogun" og Chess" og en lang rekke tv-filmer. Ifølge Tina Sinatra er han perfekt i rollen.

- Philip har mange av de samme kvalitetene som far, og han er så profesjonell at han kan sette seg inn i resten, sier Tina. Casnoff ble nominert til Golden Globe-prisen for rollen.

Ikke bare for fansen
Historien om den avdøde sangeren med italienske røtter er ikke bare for hans største fans. Alle vil kunne ha glede av "Sinatra". På en interessant, provoserende og ikke minst underholdende måte skildrer serien hvor vanskelig det kan være for en superstjerne stadig å befinne seg i rampelyset.

Frank Sinatra, populært kalt Frankie, vokste opp i Hoboken, New Jersey, hos sin far Marty (Joe Santos), en eksbokser og saloon-innehaver, og sin typisk italienske og sterkt politisk engasjerte mor, Dolly (Olympia Dukakis).

Frankie begynte tidlig å synge på farens saloon, men moren
ville at han skulle gjøre noe mer fornuftig ut av livet sitt. Hans store helt var Bing Crosby, og Frankie var besatt av å følge i fotsporene til sitt forbilde. Til slutt trosset han sin dominerende mor, og resten er historie.

Utroskap
Utenomekteskapelige affærer og klammeri med andre mennesker var dagligdags for Frank Sinatra. Og stjernen hadde mange forbindelser - også lysskye.

Sammy Davis Jr (David Raynr), Dean Martin (Danny Gans), Peter Lawford (Joris Stuyck), John F. Kennedy (James F. Kelly) og mafiaen var noen av dem Frankie har forhold til og som blir beskrevet i serien. Det gjør også hans kjærlighetsaffære med sexsymbolet Ava Gardner (Marcia Gay
Hayden).

Amerikansk dramaserie
Originaltittel. Sinatra
I rollene:Philip Casnoff, Olympia Dukakis, Joe Santos, Gina Gershon, Nina Siemaszko, Marcia Gay Harden og Rod Steiger.
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

1. Frankie startet tidlig sin sangkarriere. (Foto. Warner Bros)
2. Frank Sinatra (Philip Casnoff)på scenen. (Foto. Warner Bros)
3. Frank Sinatra (Philip Casnoff). (Foto. Warner Bros)