Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 4. juni 2003 kl 23.20 Advokatene

Bobby i sin egen rettssak

Bobby Donnell (Dylan McDermott) og Eugene Young (Steve Harris) i
Bobby Donnell (Dylan McDermott) og Eugene Young (Steve Harris) i "Advokatene". (Foto: 20th Century Fox)
Bobby Donnell står tiltalt for medvirkning til drap på en av advokatkontorets egne klienter, William Hinks. Aktoratet har tilbudt Bobby en straff på halvannet års fengsel, samt tap av sin advokatpraksis, under forutsetning av at han tilstår.

Selv har Bobby utnevnt Eugene Young til å lede firmaet mens saken verserer for retten. Bobby ber også Young om å være hans forsvarer, og nå råder Young ham til å overveie tilbudet fra aktoratet. Bobby stiller seg imidlertid avvisende til forslaget. Vel inne i rettssalen minner Young om at tilbudet fortsatt står ved lag, men Bobby har forkastet tanken på å erklære seg skyldig.

25 000 dollar
I retten forklarer inspektør McGuire hvordan en tydelig opphisset Bobby ba ham om å "få has på denne karen", etter at Hinks gjentattet ganger hadde truet Bobbys forlovede på livet.

Alan Neel, mannen som står tiltalt for drapet på William Hinks, forklarer at han fikk 25 000 dollar av Bobby "for å ta seg av Hinks".

Bobby hevder på sin side at han ba Neel om å "skremme Hinks ordentlig", ikke om å drepe ham.

Juryen samler seg deretter for å avsi dom i saken.

Mer om serien
En ny omgang av "Advokatene" sendes ut over våren (serie 5), som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Statsadvokat Helen Gamble er (Lara Flynn Boyle) er Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams) og fått ja – nå går det mot bryllup. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57