Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 14. oktober 2004 kl 21.35 Sopranos

Minner fra fortiden


"Junior" Soprano (Dominic Chianese) møter igjen en gammel flamme. (Foto: HBO)
"Junior" Soprano er blitt litt surrete med alderen, men visse ting husker han mer enn godt nok. Når han i en begravelse treffer igjen en gammel flamme, kommer glemte minner tilbake. Også Tony får nyttig informasjon.

Fran Felstein var en gang Johnny Sopranos elskerinne. "Junior" innrømmer at han var svak for henne selv, men før han rakk å gjøre noen tilnærmelser, hadde broren Johnny innledet et forhold. Siden har Fran vært "Junior"s hemmelige avstandsforelskelse.

Tony fatter interesse for historien og begynner å tilbringe litt tid sammen med Fran Felstein. Hun forteller Tony om oppveksten hans, og han forstår at slett ikke alt er som han ble fortalt.

Tilbakebetaling
Fran avslører dessuten at Johnny etterlot henne en andel i en racerbane, men at Phil Leotardo og Hesh Rabkin snøt henne for pengene. Tony bestemmer seg for å inndrive pengene på egen hånd. Phil er motvillig til å gi fra seg noe, og når han kaller mafiabossen Tony for "kid", blir Tony rasende. Phil har gjort en tabbe.

Om serien
Sopranos er en av de siste tiårenes største tv-suksesser. Serien har vunnet flerfoldige priser, og ble i år nominert i hele 20 kategorier i Emmy-utdelingen, tv-bransjens svar på Oscar-prisen. Serien stakk av med det gjeveste trofeet, prisen for beste dramaserie. Michael Imperioli fikk prisen for beste mannlig birolle og Drea de Matteo for beste kvinnelige birolle. I tillegg ble den nest siste episoden i sesong 5 tildelt prisen for beste manus.

Handlingen er lagt til New Jersey, like ved New York. Dette er kjerneområdet for Tony Soprano og hans familie, både i privat og profesjonell forstand. Tony strever med å holde rivaliserende gjenger unna, samt å opprettholde en skjør maktbalanse innad i sin egen gruppe. Myndighetene er stadig i hælene på Tony, men foreløpig har han lykkes i å holde dem unna.

Samtidig må han forsøke å være en god og ansvarlig ektemann, noe han har hatt mindre hell med den siste tiden. Kona Carmela har flyttet ut, og sønnen A. J. bor sammen med henne. Søsteren Janice er et stadig irrritasjonsmoment, så det er kanskje ikke så rart at Tony har hatt behov for å lufte sine frustrasjoner hos psykiateren Dr. Jennifer Melfi.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The Sopranos (sesong 5)
Episodetittel (7:13): In Camelot
Produsert av HBO
I de viktigste rollene: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Christopher Moltisanti (Michael Imperioli), Drea De Matteo (Adriana La Cerva), Dominic Chianese ("Junior" Soprano), Steven van Zandt (Silvio Dante), Tony Scirico (Paulie Walnuts), Jamie-Lynn Discala (Meadow Soprano), Robert Iler (Anthony Soprano jr).
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,
LENKER
  • Les mer