Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. mars 2005 kl 08.00 Påskemorgen

Påskemorgen fra Tromsø

Espen Renø Svendsen og Mari Bjørnsdatter Knudsen er programledere i Påskemorgen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Espen Renø Svendsen og Mari Bjørnsdatter Knudsen er programledere i Påskemorgen. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I år som i fjor kommer Påskemorgen fra Tromsø. Mari Bjørnsdatter Knudsen og nykommeren Espen Renø Svendsen skal underholde barn og voksne med direktesendt fjernsyn hver morgen hele påsken gjennom.

Påskemorgen sendes fra 19. til og med 28. mars, og temaene for årets sendinger er natur, teater, vennskap, politi og det å være redd.

I tillegg blir det selvfølgelig filmer med titler som Lokomotivet Thomas og vennene hans, Den vesle bilen Brum, Den snilleste heksa i klassen, Pelle politibil, Hønsehuset og Den kloke kongen.

Studio skal være utendørs, og da kommer man ikke unna flotte bilder fra "ishavsbyen" med sjøsprøyt og fiske. Og det blir både mysterier og konkurranser å bryne seg på.

Programlederne
Mari Bjørnsdatter Knudsen er 29 år, og hun er med for tredje gang i direktesendt morgen-tv. Hun har vært programleder i både Sommer- og Påskemorgen tidligere og gleder seg vilt til å ta fatt på en ny påske i tv-ruta.

- I år har vi flyttet location til fjære, noe jeg synes er fantastisk ettersom jeg elsker å fiske. Vi skal være mye ute, så jeg er spent på hvordan været blir. Det kan bli kaldt å bade i stiv storm og snøbyger, men vi har et lite krypinn om det skulle bli for ille, smiler Mari.

Mari startet sin karriere i NRK på sentralbordet, men har jobbet seg oppover og fikk programlederjobb etter en heldagsaudition.

- Jeg trives veldig godt i NRK. Å være på skjermen er skikkelig gøy, men forarbeidet er også morsomt. Da får vi mulighet til å være kreative, barnslige og prøve ut ting vi ikke ellers ville ha gjort, Og ikke minst får vi møte spennende mennesker, sier Mari som er en aktiv jente på fritiden også. Da er det revy, telemark, innebandy og venner og kjæreste som tar tiden hennes.

Espen Renø Svendsen er nykommer. Han er 21 år og kommer fra Tromsdalen utenfor Tromsø.

- Jeg er blitt flasket opp på revy og teater og driver fortsatt ekstremt mye med det, forteller Espen som ganske tilfeldig fikk programlederjobben. Han kjenner Mari fra revymiljøet, og med litt prøvefilming, intervju og annet om og men fikk han jobben.

- Jeg gleder meg maksimalt og tror Mari og jeg vil funke flott sammen. Dette blir utrolig gøy, sier Espen. Også han er svært opptatt fritiden med revy, barneteatergruppe, nyervervet kjæreste og strøjobber.

Egenprodusert barne-tv fra NRK Program Riks Tromsø
Programledere: Mari Bjørnsdatter Knudsen og Espen Renø Svendsen
Prosjektleder: Beate Hårstad Jensen
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,


LENKER
  • Les mer