Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 18. oktober 2001 kl 23.20 Mariannes liv

En foreldreløs ung dame


Virginie Ledoyen (23) spiller hovedrollen i den franske miniserien "La vie de Marianne" som er basert på den franske forfatteren Pierre Marivauxs (1688-1763) roman. En roman som han aldri fikk skrevet helt ferdig. Nydelige Ledoyen hadde sitt gjennombrudd i filmen "Cold Water" i 1994 som 17-åring. Hun har spilt i mange filmer, blant annet i "The Beach" mot Leonardo Di Caprio.

Marianne er en foreldreløs jentunge som vi følger fra hun fyller 15. Marianne aner ikke hvem hennes foreldre er, men tror selv at hun er av edelt blod og føler ubehag ved omgang med arbeiderklassen.

Mange menn faller etter hvert for henne, og det er én gammel og én ung mann som er sentrale i serien. Den ene av dem, Valville (Melvil Poupaud), er en ung, rik og aristokratisk mann som forelsker seg hodestups i skjønnheten Marianne.

Om Virginie Ledoyen
Virginie Ledoyen ble født 15. november 1976 i Aubervilliers i Frankrike. Faren hennes er forretningsmann og moren i restaurantbransjen. Virginie gjorde sin første modelljobb allerede som 2-åring. 11 år gammel hadde hun gjort seg erfaringer både fra film og teater. Gjennombruddet skjedde i 1995 i filmen "A Single Girl", og for innsatsen fikk Virginie strålende kritikker i The New York Times. Etter dette bar veien til Hollywood hvor hun etter en stund fikk en rolle i "The Beach" mot Leonardo Di Caprio. Hun har også en rolle i "Cecilia", om en kvinne som er besatt av lidenskap for opera og for komponisten Puccini. Her spiller hun mot Jeremy Irons og Matt Dillon.

Regien for "Mariannes liv" er det Benoit Jacquot som har. Han regisserte også "A Single Girl".

Ekteskapet er et mareritt, sa Jacquot til publikum etter visningen av "Mariannes liv". Dett var også tema i "A Single Girl". Moralen i begge filmene er at kvinner må bli flinkere til å dyrke sin selvstendighet og uavhengighet.


Fransk serie
Originaltittel: La Vie de Marianne
Regi: Benoit Jacquot
I rollene: Virginie Ledoyen, Melvil Poupaud, Sylvie Milhaud, Marcel Bozonnet, Christine Murillo, Jean-Louis Richard, Julie Cox, Nathalie Krebs
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilder
1 Vakre Virginie Ledoyen spiller foreldreløse Marianne i miniserien "Mariannes liv".
2 Storslåtte kostymer og locations i "Mariannes liv".
3 Franske Virginie Ledoyen er en ny stjerne på Hollywoods himmel.