Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 5. november 2011 kl 21.25 Småbyliv

Mirakel og sushi


Randi har med sitt falske vitnemål fått jobb som vikar på Elvesund ungdomsskole og det viser seg fort at hun ikke er som alle andre lærere.

Svein er oppbrakt fordi pengene hans er redusert til nesten ingenting i bankens sparefond og går med på å bli med Amund på Bjerkebanen for å satse på hest.

Jonas har fått to ukers frist av hovedforstanderen Thorvald til å få mer folk til menigheten og tyr til de demente fra sykehjemmet for å fylle opp salen. Gleden er stor når det skjer et mirakel på bønnemøtet!

Henning får smaken på sushi hos Eva og erklærer at han fått nok av konas kokte kolje. Han velger å ta spranget, men problemet er bare at Eva ser ut til å ville ha Reidar.

Om serien
Robert Stoltenberg er tilbake med en humordramaserie der vi møter den korrupte, men joviale ordføreren Henning, den frikirkelige forstanderen Jonas, den litt rufsete lærervikaren Randi og den flamencoelskende frisøren Svein.

Henning er gift med Gerd, men han synes hun er kjedelig og traust. Han er hemmelig forelsket i den unge enken Eva og misbruker sin stilling som ordfører for å forføre henne.

Svein er en frisør som ’legger håret’ på gamle damer. Han har spart i strukturerte sparefond i mange år, og nå nærmer det seg kjøp av leiligheten han drømmer om. Ønsket er nemlig å flytte til Spania for å nyte Sangria og danse flamenco.

Randi og samboeren Amund bor i en bobil og er på vei til Nederland for å drive med hester. De strander i Elvesund etter et motorhavari, og Randi tar jobb som lærervikar for å kunne betale for reparasjonene. Kjæresten Amund er en litt småkriminell, tidligere travkusk som gjør lite annet enn å spille på hest.

Jonas er gift med Merete og har barna Rakel og Rebekka. Medlemstallene i menigheten har lenge vært nedadgående, men det endrer seg når Jonas, litt ufrivillig, pådrar seg et rykte om å kunne helbrede folk. Han vekker oppmerksomheten til hovedforstanderen i Oslo, Thorvald, og blir utpekt til å bli den nye kronprinsen.


Norsk humordramaserie (8 episoder)
Produsert av: NRK underholdning
Med: Robert Stoltenberg, Lisa Stokke, Elsa Lystad, Bjørn Sundquist, Berit Boman, Kyrre Hellum, Marte Engebrigtsen m. flere.
Prosjektleder NRK: Christina Rezk Resar
Pressekontakt: Nathalie Sprus , tlf: 23044575/90 94 27 08
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no