Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 3. januar 2001 kl 20.10 Under samme sol

Under samme sol (t)

NRK2 onsdag 3. januar kl 20.10
Under samme sol

Tre familier, tre verdensdeler

I kveldens norske kulturdokumentar møter vi tre forskjellige familier i tre forskjellige land i tre forskjellige verdensdeler. Det handler om likheter og forskjeller i levemåte og familieliv i tradisjonelle jordbrukssamfunn på Sri Lanka i Asia, i Botswana i Afrika og Guatemala i Latin-Amerika.

Dokumentaren er signert Sigbjørn Larsen. Han og hans reportasjeteam har bodd sammen med de tre familiene og fått oppleve dem på nært hold. Vi får smakebiter fra deres dagligliv og møter dem både i hverdag og fest. Vi får se hvordan familien ordner hverdagen, deres sosiale relasjoner og oppgavefordelingen familiemedlemmene imellom.

Familien Karunasena på Sri Lanka er en av de tre familiene vi får stifte nærmere bekjentskap med.

- Vi ble møtt med smilende velvilje over alt. Riktignok er det store forskjeller på kultur og levevis hos de forskjellige familiene, men mye er likt uansett hvor på kloden man tilfeldigvis har havnet. Det er spennende å se hvordan livet i familien blir nøkkelen til forståelsen av de ulike kulturene, forteller Sigbjørn Larsen, som synes at det har vært en fascinerende og lærerik tur.

Programmet er produsert for dokumentaravdelingen i NRK med støtte fra NORAD.

NRK2 onsdag kl 20.10
Sendes også på NRK1 28. januar kl 10.55

Norsk dokumentar
Programleder: Sigbjørn Larsen
Fotograf: Åse Rigmor Westrum
Pressekontakter: Gunilla Gaarder, tlf 23049364, gunilla.gaarder@nrk.no og Siri G. Meyer, tlf 23048123, siri.gronning.meyer@nrk.no

Bilder
1. Fotograf Åse Rigmor Westrum og programleder Sigbjørn Larsen følger dagliglivet til familien Karunasena på Sri Lanka. (Foto: Thomas Bartholdsen).

2. Familien Karunasena på Sri Lanka er en av de tre familien vi får stifte nærmere bekjentskap med i programmet \"Under samme sol\". (Foto: Sigbjørn Larsen).