Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 3. oktober 2000 kl 20.00 Antikviteter & snurrepiperier

Antikviteter & snurrepiperier (ttv)


Sesongstart!

NRK1 tirsdag 3. oktober kl 20.00
Antikviteter & snurrepiperier (1:7)

Samlere, mat og musikk i kjent stil
Kjell Fuglehaug samler troppene og gjør klar til en ny runde med \"Antikviteter & snurrepiperier\". Serien har sitt trofaste publikum som sender masse post, tips om samlere og gjenstander som de vil ha taksert. - Det siste er vi ikke så veldig glade for, sier Fuglehaug, som ellers synes det er hyggelig med så stor respons fra seerne.

Det virker som om Norge er en nasjon av samlere, og i høstens programmer møter vi folk som samler på alt med dragestil, måneskinnslamper, gamle militæruniformer, bjeller og elefanter - ikke levende. Og hvor er det blitt av pins-hysteriet som var på topp under Olympiske leker i 1994? Kjell Fuglehaug kan røpe at det fortsatt fins en hard kjerne som vokter pins-samlingen sin med stor glød.

Gamle postkort og mye mer
Jakob Bø, som i forrige runde tok for seg gamle mynter, skal denne gangen snakke om gamle postkort.

- Alle som har et loft med gamle ting, finner alltid et og annet gammelt postkort, sier Fuglehaug.

Og gammelt blir det også i kjøkkenkroken hos Gerd Wicklund-Hansen og Frode Aga. Her lages det alt fra brødkaker og hjemmelaget kaviar til rolli polli-pudding med djevelsk saus. Dette er en dessert som ble servert i fine Oslo-familier, og Gerd synes sausen er så djevelsk at den ikke må serveres til barn og avholdsfolk.

Drikkekanne
Antikvar Ellen Ørnes viser fram et variert utvalg antikviteter, blant annet en sølv drikkekanne fra 1700-tallet, verdt rundt 250.000 kroner i dag. En spennende historie med mestertyven Gjest Bårdsen i hovedrollen knytter seg for øvrig til nettopp denne drikkekannen. Ellen Ørnes viser også fram antikvariske, fine selskapskjoler fra tidlig 1900-tall.

Det musikalske ekteparet Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik graver videre i den norske sangskatten.

NRK1 tirsdag kl 20.00

Underholdning fra NRK Hordaland
Programleder Kjell Fuglehaug
Prosjektleder Ole-Bjørn Kringstad
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilde
Kjell Fuglehaug, Gerd Wicklund-Hansen og Frode Aga er på plass igjen med antikviteter, snurrepiperier og gamle matoppskrifter (Foto: Truls Løtvedt)