Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 3. februar 2005 kl 21.05 Filmplaneten

Filmklipperen

Filmplanetens programleder Mikal Olsen Lerøen presenterer det første av to programmer om filmklipperen. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Filmplanetens programleder Mikal Olsen Lerøen presenterer det første av to programmer om filmklipperen. (Foto: Haagen Guttu, NRK)
Filmklipperen er en helt avgjørende brikke i enhver filmproduksjon. Likevel er vedkommende ofte ukjent. I to programmer setter Filmplaneten fokus på en av de viktigste personene bak en film.

Hva gjør en filmklipper? Hvilken påvirkning har de? Hvordan har deres rolle vært gjennom filmhistorien?

I denne innkjøpte dokumentaren treffer vi kjente regissører som Quentin Tarantino, Martin Scorsese, George Lucas, James Cameron, Steven Spielberg, skuespiller Jodie Foster og skuespiller/regissør Sean Penn.

Dessuten blir det klipp og eksempler fra blant annet Gladiatoren, Casablanca, Ben Hur, Panserkrysseren Potemkin og Bonnie & Clyde.

Dette er det første av to programmer.

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer.

Denne våren kan han by på to programmer om filmdivaen Elizabeth Taylor, fokus på kontroversielle filmer, humorfilmer og science fiction, et portrett av Clint Eastwood og programmer om hvordan man redigerer filmer.


Beskjed: Oppdatert melding med nytt innhold (pr 26.01.05)
Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2005)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Folke Gravklev
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 98 41/92 01 55 79,