Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 12. februar 2001 kl 18.30 Manns minne

Manns minne (ttv)

NRK1 mandag 12. februar kl 18.30
Manns minne
Premiere!

Historiebok på tv

NRKs nye serie \"Manns minne\" serverer aktualiteter og kuriositeter fra de siste 25 år i et ti minutters program hver dag, fra mandag til fredag. Programserien tar for seg historiske hendelser, og en del av dem blir fulgt opp med nåtidens øyne. Hva skjedde videre? Programleder er Tove Midtbø.

Målet er å skape engasjement på flere plan. Fra ren gjenkjennelse til overraskelse, fra ettertenksomhet til morskap, fra det opplysende til det nostalgiske.

- Vi vil gjerne at seerne skal sende inn sine private bilder. Kanskje et bilde av familien på campingtur i 1976? sier redaktør Svein Pettersvold i NRK Telemark som har produsert \"Manns minne\". - Her kan det også bli muntre klipp fra fjernsynsarkivene av kjendiser slik de så ut da de var unge, for eksempel Kjell Kristian Rike og Egil Teige.

Nyhetssaker og historiske begivenheter blir det også mange tilbakeblikk på. I hver sending blir det én hovedsak som får ekstra mye oppmerksomhet.

Tove Midtbø
Programleder er Tove Midtbø (35) i NRK Telemark. Hun er opprinnelig nordmøring og vokste opp i den lille bygda Skeidsdalen. Hun arbeidet i avisen Driva på Sunndalsøra før hun gikk på Norsk Pressefotografskole i Fredrikstad. Deretter var hun i en periode fotojournalist i Fredriksstad Blad, før hun hoppet på et vikariat i NRK Østfold, i 1988. I 1995 flyttet hun til Porsgrunn og ble den første programlederen i NRK4, distriktssendingen for Buskerud, Telemark, Vestfold og Østfold. Det siste året har hun vært vikarierende redaksjonssjef ved NRK Telemark. Tove Midtbø var også programleder for Norge Rundt i 1993.

NRK1 mandag kl 18.30

NRK Telemark
Programleder: Tove Midtbø, 35536800
Redaktør: Svein Pettersvold, 35525267
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
Tove Midtbø er programleder for \"Manns minne\". (Foto: NRK Telemark)