Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. oktober 2009 kl 23.20 Nattkino: Dagboken

Levende minner fra en bok

Noah (James Garner) leser regelmessig for Allie (Gena Rowlands) som er på pleiehjem. (Foto: Gran Via)
Noah (James Garner) leser regelmessig for Allie (Gena Rowlands) som er på pleiehjem. (Foto: Gran Via)
På 1940-tallet kommer Allie Hamilton til badebyen Seabrook i North Carolina. Tenåringsjenta skal tilbringe sommeren der med sine foreldre. På et tivoli møter hun den lokale gutten Noah Calhoun, og de forelsker seg i hverandre. Men krigen skiller dem ad.

Ingen av dem kan glemme den store kjærligheten de følte for hverandre. Når Noah kommer hjem fra krigen noen år senere, har Allie forsvunnet fra hans liv, men ikke fra hans hjerte. Det Noah ikke vet, er at Allie har kommet tilbake til Seabrook, stedet hvor de forelsket seg i hverandre. Men Allie er forlovet med Lon, en velstående soldat som hun møtte mens hun jobbet frivillig på et militærsykehus.

Flere tiår senere leser en mann høyt fra en falmet dagbok. Han leser den for en dame han besøker regelmessig på et pleiehjem. Selv om hennes hukommelse er dårlig, blir hun svært interessert i historien om Allie og Noah. I noen få øyeblikk er hun i stand til å gjenoppleve den lidenskapelige, turbulente tiden hvor de sverget at de alltid skulle være sammen.

Om filmen
"Dagboken" er en film om fortapte sjanser, det å vokse opp og makten som ligger bak evig kjærlighet. Manuskriptet er skrevet av Jeremey Leven, basert på bestselgerromanen av Jan Sardi.

Filmen er sendt tidligere

Amerikansk drama (2004)
Originaltittel: "The Notebook"
Med Gena Rowlands (Allie Nelson), James Garner (Noah Calhoun), Rachel McAdams (unge Allie), Ryan Gosling (unge Noah), Joan Allen (Anne Hamilton) og James Marsden (Lon Hammond)
Regi: Nick Cassavetes
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no