Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. februar 1999 kl 23.25 Nattkino: Geisha

Nattkino: Geisha (t)

NRK1 lørdag 6. februar kl 23.25
Nattkino: Geisha

En geisha fra vest
Kveldens amerikanske film er basert på den sanne historien om en ung, kvinnelig antropolog som vil utforske hemmelighetene ved den japanske geishakulturen. Det ender med at hun selv blir bergtatt av miljøet og til slutt akseptert som geisha.
Den vakre Gillian Burke lever trygt og godt hjemme i USA, men har fattet forskningsinteresse for den meget spesielle og myteomspunne japanske geishakulturen. Hun forlater derfor sitt komfortable liv og kjæresten hjemme til fordel for et uforutsigbart opphold i Japan.
Gillian møter først en japansk skuespiller, Kongoro, som etter hvert introduserer henne i et geishamiljø. Høyst uvanlig får hun også anledning til å hospitere blant andre geishaer og blir snart en del av miljøet.

Vanskelig valg
I disse eksotiske omgivelser utvikler det seg en kjærlighetshistorie som setter Gillian på harde prøver. Hva skal hun til slutt velge, hjemlandets trygge trivialitet eller geishalivets mystikk?
Filmen er basert på selvbiografien til Liza Dalby, som den eventyrlystne antropologen i virkeligheten het. Innspillingen er i sin helhet gjort i Japan.
NRK1 lørdag kl 23.25

Bilde (elektronisk via NTB/Data-tv/Internett)
Pam Dawber i rollen som Gillian Burke, en amerikansk antropolog som blir geisha i Japan.

Amerikansk film fra 1986
Basert på en bok av Liza Dalby
Originaltittel: Geisha
I rollene: Pam Dawber, Dorothy McGuire og Richard Narita
Regi: Lee Philips
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51