Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. februar 1999 kl 19.00 Søk

Søk (ttv)

NRK1 søndag 7. februar kl 19.00
Søk

Er det et liv etter døden?
- Jeg er overbevist om at det er et liv etter døden! Det sier legen Audun Myskja, som er gjest i kveldens utgave av \"Søk\". I jobben som lege ved Hospice Lovisenberg har han vært med på mange dødsleier.
Til programleder Anne Ardem forteller han at det første dødsleiet han overvar, på mange måter ble et vannskille for ham.
- Det var akkurat som om summen av den døendes liv materialiserte seg i dødsøyeblikket, jeg kunne se noe rent fysisk !

Forskjellige livssyn
Et av spørsmålene programleder Anne Arden stiller ham, er hva som gjør at et menneskes dødsleie blir godt eller dårlig. Myskja mener ikke nødvendigvis den døendes tro eller livssyn er avgjørende, men mer personens integritet.
- At et menneske har levd i tråd med sin indre overbevisning, ser ut til å være viktig innenfor døden. Jeg har sett dypt religiøse mennesker ha det vondt, mens ateister kan ha en rolig og god død.

Programleder Anne Ardem forteller at vi også vil få møte en kvinne som snart skal dø. Hun har forberedt seg på mange forskjellige måter, blant annet har hun kastet alle fotoalbumene sine.
I dette andre programmer i serien \"Søk\" skal seeren også få være med på en vaskeseremoni. I kjelleren på Ullevål sykehus er retningen mot Mekka markert med en stripe i gulvet. Her kan muslimene vaske sine døde. Berørt i programmet blir også det faktum at nordmenns forestillinger om livet etter døden er i ferd med å bli endret. Stadig flere tror nemlig på reinkarnasjon.

Om \"Søk\"
Magasinet \"Søk\" er en nysatsing fra NRKs side. Utgangspunktet for serien er den multireligiøse virkeligheten i Norge, der mange mennesker i dag er på søk etter et ståsted i livet. Programmet har ingen bestemt religiøs eller livssynsmessig forankring, men er et tidsaktuelt opplevelsesprogram med rom for den gode historie, møter med vanlige mennesker, religiøse skikker og tradisjoner, og med faktastoff.
NRK1 søndag kl 19.00

Egenprodusert magasin om religion og livssyn
Programleder: Anne Ardem
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53


\0\0\0\0\0\0