Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. juli 2003 kl 20.10 En høggerlig time

Gjensyn med Vazelina & Co

En velopplagt gjeng: Vazelina Bilopphøggers, Nils Vogt og Marianne Krogness. (Scanfoto).
En velopplagt gjeng: Vazelina Bilopphøggers, Nils Vogt og Marianne Krogness. (Scanfoto).
I kveld får vi et gjensyn med Vazelina Bilopphøggers, Nils Vogt og Marianne Krogness i "En høggerlig time" fra Dizzie Showteater i Oslo.

Forestillingen hadde premiere 1. september 1994. Den ble spilt fram til våren, etterfulgt av gjestespill i Tønsberg sommeren 1995. Publikums mottakelse var meget god, og det ble spilt hele 150 forestillinger i Oslo.

En rekke av våre mest kjente revyforfattere hadde signert tekstene, og regien var av Terje Gulbrandsen med Tor Erik Gunstrøm som en god assistent. Programmet i kveld er basert på forestillingen, og satt sammen av Terje Gulbrandsen og Jørg-Fr. Ellertsen.

Startet som en spøk
Vazelina Bilopphøggers ble startet som en spøk i 1980. Men spøken ble blodig alvor, og over natten ble de dresskledde karene fra Toten landskjendiser. Etter debuten er Vazelina blitt noe av det norskeste og kjæreste vår hjemlige underholdningsbransje kan by på.

Debuten på de skrå bredder fant sted på Det Norske Teatret i 1985. Rollene som Snekkersvekara i "Trost i taklampa" ga nye muligheter. Vazelina Bilopphøggers har spilt revy rundt i hele Norges land, og plateutgivelsene har kommet jevnt og trutt. Ingen kan få amerikanske 60-tallslåter til å svinge verbalt som Vazelina. Eksempel: "I Can't Stop Loving You" blir "Je åt opp rånan min". Man kan si hva man vil om Vazelina Bilopphøggers, men de satser i hvert fall ikke på det internasjonale markedet!

Programmet er tidligere sendt på NRK1 julen 1997.

Forestilling fra Dizzie Showteater, 1996
Ved Ole Jørgen Grønlund og Roald Øyen
Med Vazelina Bilopphøggers, Nils Vogt og Marianne Krogness
Pressekontakt: Inger Larsen, 23 04 74 83