Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. februar 1999 kl 21.40 Kalde føtter

Kalde føtter (t)

NRK1 mandag 1. februar kl 21.40
Kalde føtter

Kjærlighetens minefelt
I kveld får vi servert britisk humor på sitt beste i filmen \"Kalde føtter\" fra det velrenommerte Granada Television. En hyggelig komedie som nok en gang viser at det er best å være to!
Simon har gjort det slutt med sin Rachel fordi han skal forflyttes til en jobb i Hong Kong. Dermed har Rachel endelig blitt overbevist om at mannfolk er noe herk og at hun fra nå av vil sky dem som pesten.
På en helt annen kant, og ukjent for Rachel, er Adam Williams i ferd med å trekke seg ut av et av sine hyppige kortvarige forhold. I oppgjørets avsluttende fase foreslår han som vanlig at de for fremtiden \"fortsatt kan være venner\" - og får en velfortjent blåveis til svar. Dette fører naturligvis til at Adam synes han har fått nok av kvinnfolk for en stund.

Lyttende bestevenn
Adam og Rachel, som begge er i 30-årene, har hver sin trøstende bestevenn som gjerne lytter til deres illusjonsløse erfaringer med det annet kjønn. Disse vennene har det til felles at de selv er nedgravd i faste parforhold der hverdagen tar alt overskudd og vel så det.
Men, som kjent - skjebnen går sine egne veier, og det varer selvsagt ikke så lenge før de to målrettede ungkarsmennesker, Rachel og Adam, dumper bort i hverandre, bokstavelig talt.
Dnne produksjonen fra 1997 ble nominert til Gullrosen ved den store tv-mønstringen i Montreux.
Helen Baxendale, som spiller Rachel, vil mange norske seere huske fra hovedrollen i fjorårets påskekrim, \"En upassende jobb for en kvinne\".
NRK1 mandag kl 21.40

Bilde (elektronisk via NTB/Data- tv/Internett)
Helen Baxendale (i midten) som Rachel, omgitt av (bak) Fay Ripley, John Thomson, (foran f.v.) Robert Bathurst, James Nesbitt og Hermione Norris.

Britisk tv-film fra 1997
Regi: Declan Lownley
Originaltittel: Comedy Hour: Cold Feet
I rollene: Helen Baxendale, James Nesbitt, John Thomson, Fay Ripley, Hermione Norris, Robert Bathurst og Stephen Mapes
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51