Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 26. januar 2001 kl 21.00 Niern: En velkjent melodi

En velkjent melodi (t)

NRK2 fredag 26. januar kl 21.00
En velkjent melodi

Finner tonen i Paris

Alle elsker alle, men ingen er lykkelig. Det er kjente toner i kveldens film. Men ulikt i livet ellers er personene i filmen velsignet med en sangens nådegave.

\"Musikkfilm og komedie hvor hovedpersonene er på jakt etter kjærlighet og stadig bryter ut i sang. Riktig underholdende.\" Det skrev Dagbladet da filmen hadde norsk kinopremiere.

I denne hyllesten til den tiljublete britiske dramatikeren Dennis Potter (1935-1994) lar den kjente franske regissøren Alain Resnais skuespillerne mime på en slik måte at det bringer tankene hen på Potters \"Pennies from Heaven\", tv-serien som senere også ble film, og \"The Singing Detective\" - sett på som noe av det beste som er laget for fjernsyn.

Hvem elsker hvem?
I Resnais \"En velkjent melodi\" møter vi Camille (Agnes Jaoui) som nylig har avsluttet sin doktorgradsavhandling i historie, og som nå jobber som turistguide i Paris. Simon (André Dussollier) er ofte med på turene hennes fordi han er tiltrukket av Camille, selv om han sier han driver research for sine historiske radiodramaer.

Camilles søster, forretningskvinnen Odile (Sabine Azema), er gift med den svake, underfundige Claude (Pierre Arditi). Odile hadde tidligere et nært forhold til den suksessrike forretningsmannen Nicolas (Jean-Pierre Bacri) som nå er vel etablert med kone og barn. Etter åtte år kommer han tilbake til Paris. Nå er han på utkikk etter en passende leilighet slik at familien kan flytte etter. Odile, som også er på husjakt, innleder et forhold til eiendomsmegleren Marc (Lambert Wilson).

Disse personene møter vi i forskjellige situasjoner. Handlingen bølger fram og tilbake, og dialogen avbrytes stadig av sangnumre. De åpner munnen og plutselig kommer trøstende visdomsord fra kjente franske artister som Charles Aznavour, Gilbert Bécaud, Maurice Chevalier, France Gall, Sylvie Vartan, Serge Gainsbourg og Johnny Halliday.

NRK2 fredag kl 21.00
Sendt 09.06.00

Film - innkjøpt
Produksjonsland: Frankrike (1996)
Originaltittel: On conna?t la chanson
Regi: Alain Resnais
I rollene: Pierre Arditi, Sabine Azema, Jean-Pierre Bacri, André Dussollier, Agnes Jaoui, Lambert Wilson, Jane Birkin, Jean-Paul Rossillon
Pressekontakt: Anna- Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna-marie.normann@nrk.no)