Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. oktober 2001 kl 20.20 Den store klassefesten

Møte mellom Bergen og Østre Toten

Hans Wilhelm Steinfeld, Dan Børge Akerø og Inger Lise Rypdal (Foto: Scanpix)
Hans Wilhelm Steinfeld, Dan Børge Akerø og Inger Lise Rypdal (Foto: Scanpix)
”Vest er vest og øst er øst, og aldri skal de to møtes”, skrev dikteren Rudyard Kipling. Men da kjente han ikke Dan Børge Akerø og klassefesten! I kveld skal nemlig Bergens snakkemaskin, Hans Wilhelm Steinfeld, møte sangfuglen fra Skreia på Toten, Inger Lise Rypdal. Steinfeld tok sin eksamen på Bergen Katedralskole i 1970, og Inger Lise var 15 år da hun tok eksamen ved Stange skole på Skreia i 1964.

At Hans Wilhelm Steinfeld er fra Bergen har det aldri hersket tvil om. Han snakker mye og høyt på morsmålet, men rett skal være rett - han fører også et meget sobert russisk. Hans Wilhelm er NRKs mest profilerte nyhetsjournalist. Han er 50 år gammel, og begynte i NRK i 1977. For tiden nyter han sin tredje periode som korrespondent i Moskva. Steinfeld er den første i NRK som får sin tredje periode ved samme utenrikskontor.

Inger Lise har utrolig nok rukket å bli 51 år. Hun slo igjennom som popsanger i 1968 med slageren ”Romeo og Julie” og like etterpå kom ”Fru Johnsen”. I løpet av årene har imidlertid Inger Lise kastet seg over stadig nye sjangre og kunstneriske utfordringer. Hun har spilt i filmer som ”Ungen” i 1974, ”Kjære Maren” i 1976, ”Lucie” i 1979, ”Fabel” i 1980 og ”Over grensen” i 1987. Hun har medvirket i revy og musikkteater og hatt egne kabareter. I fjor høst dro hun på turné med kirkeforestillingen ”Kvinnen ved brønnen”, en kabaret om Bibelens kvinneskikkelser - framført på totendialekt.

Egenprodusert underholdning
Programleder Dan Børge Akerø
Prosjektleder Kerstin Asplund
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1 Hans Wilhelm Steinfeld, Dan Børge Akerø og Inger Lise Rypdal (Foto: Scanpix)
2 Har Hans Wilhelm jobbet på fiskebryggen i Bergen? Dan Børge vet ikke hva han skal tro…(Foto: Scanpix)
3 Inger Lise er kjent for å holde seg i form. Kokken Robert Brun er tilskuer (Foto: Scanpix)